Ισπανία-Κορωνοϊος: Μείωση στα κρούσματα, αύξηση στους θανάτους

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 19:33
UPD:19:34
REUTERS/JUAN MEDINA
A- A A+

Το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε 435 θανάτους λόγω κορωνοϊού σε μία ημέρα την Τρίτη, το νέο ημερήσιο μέγιστο του δεύτερου κύματος και 13.159 νέες μολύνσεις, οι οποίες έχουν ξεπεράσει το ενάμισι εκατομμύριο , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η Κοινότητα της Βαλένθια και η Κανταβρία αποφάσισαν να παρατείνουν τους περιορισμούς κινητικότητας αυτή την Τρίτη έως τις αρχές Δεκεμβρίου. Στην πρώτη, ο Εκτελεστικός Σύμβουλος της Βαλένθια Τσίμο Πουτς παρατείνει έως τις 9 Δεκεμβρίου την απαγόρευση εισόδου και εξόδου από την επικράτεια, ενώ στη δεύτερη, η κυβέρνηση υπό την προεδρία του Μιγέλ Ρεβενγέλ Ρεβίγια παρατείνει τον περιμετρικό περιορισμό της περιοχής έως τις 2 Δεκεμβρίου και τη μετακίνηση μεταξύ δήμων.

Η Καστίλλη-Λα Μάντσα θα διατηρήσει την απαγόρευση εισόδου και εξόδου από την κοινότητά της τουλάχιστον έως τις 24 Νοεμβρίου.

Η Κοινότητα της Μαδρίτης ασκεί πίεση στην κυβέρνηση να επιτρέψει τη διεξαγωγή δοκιμών σε φαρμακεία της πρωτεύουσας, με σκοπό τη διεξαγωγή μαζικών δοκιμών σε ολόκληρο τον πληθυσμό της αυτόνομης κοινότητας πριν από τα Χριστούγεννα.

Η Καταλονία σκοπεύει να ανοίξει μπαρ και εστιατόρια με πληρότητα 30% και μέχρι τις πέντε το απόγευμα. Από σήμερα, η τιμή των χειρουργικών μασκών θα είναι το πολύ 0,72 ευρώ ανά μονάδα. Η κυβέρνηση μελετά επίσης τη μείωση του ΦΠΑ για τις υδροαλκοολικές γέλες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από την El País.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή