FIFA: Τον Φεβρουάριο το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 18:55
UPD:18:57
REUTERS/Arnd Wiegmann
A- A A+

Με απόφαση της FIFA το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία γνωστοποίησε ότι πήρε αρκετές αποφάσεις αναφορικά με διοργανώσεις της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και μία από αυτές αφορά και τη διοργάνωση που έχει υπό την εποπτεία της και προηγείται του Μουντιάλ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ανώτατη αρχή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, το οποίο ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο, θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 1-11 Φεβρουαρίου στην Ντόχαρ, χωρίς να διευκρινίζεται εάν θα διεξαχθεί παρουσία θεατών.

Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται: «Βάσει του διεθνούς πρωτοκόλλου αγώνων της, η FIFA και η διοργανώτρια χώρα θα παρέχουν τις απαιτούμενες εγγυήσεις για την υγεία και την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων».

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι στο Παγκόσμιο Συλλόγων μετέχουν οι πρωταθλητές από τις έξι συνομοσπονδίες-μέλη της FIFA, με την κάτοχο του Champions League Μπάγερν Μονάχου να είναι αυτή που έχει πάρει το «εισιτήριο» για το τουρνουά από την Ευρώπη.

Επίσης η FIFA ανακοίνωσε τη ματαίωση των Παγκοσμίων Κυπέλλων U-20 και U-17 των γυναικών για το 2020, τα οποία είχε αποφασιστεί να μετατεθούν για τις αρχές του 2021.

Μετά την εξέλιξη αυτή η παγκόσμια συνομοσπονδία ανέθεσε τις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2022 στις χώρες που επρόκειτο να «φιλοξενήσουν» τα τουρνουά του 2020.

Έτσι, η Κόστα Ρίκα θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών των γυναικών του 2022, ενώ η Ινδία θα είναι η «οικοδέσποινα» του Μουντιάλ κάτω των 17 ετών των γυναικών του 2022.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις