Μπροστά σε «υγειονομική κρίση» η Ν. Κορέα - Νέα μέτρα κατά του Covid-19

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 17:00
UPD:17:01
EPA/YONHAP
A- A A+

Η Νότια Κορέα ενίσχυσε τα μέτρα κοινωνικών αποστάσεων εν μέσω της αύξησης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, με τον πρωθυπουργό της χώρας να προειδοποιεί ότι απαιτείται δράση για την αποφυγή κρίσης σε συνδυασμό με τη χειμερινή γρίπη.

Η χώρα έχει εισπράξει ευρέως επαίνους για την πρόληψη κατά του Covid-19 μέσω ενός συνδυασμού μαζικών δοκιμών, τεστ ανίχνευσης και απομόνωσης, σε συνδυασμό με κοινωνικές αποστάσεις και χρήση της μάσκας.

Όμως, η απόφαση για την εφαρμογή αυστηρότερων κανόνων σχετικά με την απόσταση έρχεται αφού οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν περισσότερες από 200 νέες λοιμώξεις για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα την Τρίτη.

Η χώρα πρόσθεσε 230 περιπτώσεις στη λίστα των κρουσμάτων, αυξάνοντας το σύνολο σε 28.999, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KDCA). Ο αριθμός των νεκρών παρέμεινε αμετάβλητος στους 497.

«Οι προσπάθειές μας για την καταπολέμηση της πανδημίας είναι μεγάλες γιατί αντιμετωπίζουμε μία κρίση και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Τσανγκ Σι-Κιού, σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους υγείας.

«Η σημερινή απόφαση θα προκαλέσει μεγαλύτερη αναστάτωση στην καθημερινή μας ζωή. Όμως όλοι γνωρίζουμε από την εμπειρία ότι θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη κρίση εάν δεν δράσουμε τώρα».

Αξιωματούχοι έχουν εντοπίσει τις εστίες υπερμετάδοσεις σε γραφεία, ιατρικές εγκαταστάσεις και μικρές συγκεντρώσεις στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Σεούλ, η οποία φιλοξενεί περίπου τους μισούς από τους 52 εκατομμύρια κατοίκους της Νότιας Κορέας.

Τα μέτρα επιπέδου 1.5 - το δεύτερο χαμηλότερο σε κλίμακα πέντε - θα τεθούν σε ισχύ στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ από την Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Παρόλο που δεν θα υπάρχουν νέοι περιορισμοί στις περισσότερες καθημερινές δραστηριότητες, οι εγκαταστάσεις που θεωρούνται υψηλότερου κινδύνου για την εξάπλωση του ιού, όπως μπαρ, κλαμπ, αίθουσες συναυλιών, πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρότερα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης μεγαλύτερων αποστάσεων μεταξύ τραπεζιών και εγκατάστασης διαμερισμάτων.

Επιπλέον, οι πολιτικές συγκεντρώσεις, οι συναυλίες και τα φεστιβάλ δεν πρέπει να έχουν περισσότερα από 100 άτομα σε συμμετοχή και απαγορεύονται το τραγούδι και το φαγητό.

Οι εκκλησίες - οι οποίες έχουν αναγνωριστεί ως εστία υπερμετάδοσης σε όλη την πανδημία - και οι αθλητικές εκδηλώσεις πρέπει να διατηρήσουν τη συμμετοχή τους στο μέγιστο του 30% της χωρητικότητας, ενώ οι σχολικές αίθουσες δεν πρέπει να είναι γεμάτες περισσότερο από δύο τρίτα.

Η KDCA προειδοποίησε ότι ο ρυθμός των μεταδόσεων θα μπορούσε να επιταχυνθεί πριν από την εποχή της γρίπης, και προειδοποίησε πως κοινωνικές εκδηλώσεις και εθνικές εξετάσεις εισόδου στο πανεπιστήμιο που θα διεξαχθούν στις αρχές του επόμενου μήνα, μπορεί να είναι πιθανοί παράγοντες κινδύνου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τον Guardian.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή