Αρνούνται οι Ταλιμπάν την επίσκεψη γιατρών για τους Νοτιοκορεάτες ομήρους

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2007 18:15
A- A A+

Αρνήθηκαν οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν να δεχτούν την επίσκεψη μιας ομάδας Αφγανών γιατρών που σκόπευαν να εξετάσουν τους 21 Νοτιοκορεάτες ομήρους οι οποίοι κρατούνται εδώ και δύο εβδομάδες στο Αφγανιστάν.

«Δεν χρειαζόμαστε γιατρούς. Εάν ανησυχούν για την υγεία των ομήρων θα πρέπει να αφήσουν τους δύο δικούς μας σε αντάλλαγμα για τους δύο ομήρους που είναι πολύ άρρωστοι» τόνισε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Γιουσούφ Αχμάντι, υπογραμμίζοντας ότι οι αντάρτες «δεν έχουν εμπιστοσύνη» στους γιατρούς.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι οι Ταλιμπάν είναι έτοιμοι να συναντηθούν οποιαδήποτε στιγμή με την αντιπροσωπεία της Νότιας Κορέας, στις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχό τους. Πρόσθεσε, όμως, ότι οι Ταλιμπάν δεν έχουν πρόβλημα να γίνει η συνάντηση ακόμη και σε άλλες χώρες ή στην Καμπούλ, στο Γκάζνι ή στο Κανταχάρ, αρκεί τα Ηνωμένα Έθνη να εγγυηθούν την ασφάλεια των διαπραγματευτών.

Η προετοιμασία μιας τέτοιας συνάντησης, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον κυβερνήτη του Γκάζνι, δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα από τη Σεούλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή