Η Ντόρτμουντ απορρίπτει τη νορβηγική καραντίνα για τον Χάλαντ

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 20:37
UPD:20:38
REUTERS/LEON KUEGELER
A- A A+

Οι Νορβηγοί διεθνείς διατάχθηκαν από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας τους να σεβαστούν μια καραντίνα δέκα ημερών, στην οποία όμως εναντιώθηκαν οι γερμανικοί σύλλογοί τους στην Μπουντεσλίγκα.

Μετά από ένα κρούσμα Covid-19, όλοι οι σκανδιναβοί διεθνείς υποβλήθηκαν σε καραντίνα, σύμφωνα με τη νορβηγική στρατηγική για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Η Νορβηγική Ομοσπονδία απαιτεί να γίνεται σεβαστή αυτή η απομόνωση και από τους παίκτες όταν επιστρέφουν στους συλλόγους τους αυτή την εβδομάδα, ακόμη κι εκτός Νορβηγίας, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι διεθνείς έχουν δεσμευτεί σε αυτό γραπτώς. 

Επομένως, αυτή η καραντίνα θα απαγόρευε στον σταρ της Ντόρτμουντ, Έρλινγκ Χάλαντ, να παίξει στο πρωτάθλημα το Σάββατο, ενώ το ίδιο ισχύει για τον επιθετικό της Λειψίας Αλεξάντερ Σόρλοτ και τον τερματοφύλακα της Χέρτα Βερολίνου, Ρούνε Γιάρσταϊν.

Η Ντόρτμουντ (επί του παρόντος τρίτη στη βαθμολογία) «υποθέτει ότι στο γερμανικό έδαφος ισχύει το γερμανικό δίκαιο» και ότι εάν τα επόμενα τεστ του Χάλαντ είναι αρνητικά, θα του επιτραπεί να παίξει το Σάββατο στο Βερολίνο εναντίον της Χέρτα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (16/11). 

Στο ίδιο μήκος κύματος η προσεχής αντίπαλός της, με τη Χέρτα να εκτιμά πως «η τοπική υγειονομική υπηρεσία είναι αρμόδια σε αυτό το ζήτημα και ότι ο Ρούνε μπορεί να συνεχίσει την προπόνηση, μόλις υποβληθεί σε δύο αρνητικά τεστ».

Η Λειψία, δεύτερη στη βαθμολογία, η οποία το Σάββατο θα αγωνιστεί στη Φρανκφούρτη, βρίσκεται στην ίδια θέση. 

Αφού ο διεθνής αμυντικός, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Ομάρ Ελαμπντελαουί βρέθηκε θετικός την Παρασκευή, η Νορβηγία έθεσε όλους τους παίκτες της Εθνικής σε καραντίνα δέκα ημερών και ο αγώνας του Nations League στη Ρουμανία ματαιώθηκε, εις βάρος της Νορβηγίας που δεν ταξίδεψε καν.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Μάρτιν Όντεγκαρντ, επέστρεψε στην Ισπανία αλλά δεν βρίσκεται σε απομόνωση, καθώς είχε ήδη νοσήσει με κορονοϊό τον Σεπτέμβριο.

Για την επόμενη αναμέτρηση των Νορβηγών, με την Αυστρία την Τετάρτη (18/11), σχηματίστηκε επειγόντως μια ομάδα... ανάγκης, που περιλαμβάνει 13 ποδοσφαιριστές χωρίς διεθνή εμπειρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις