Τόκιο 2020: Αισιοδοξία Μπαχ για ασφαλείς Αγώνες με θεατές

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 12:46
UPD:17:12
REUTERS/ATHIT PERAWONGMETHA
A- A A+

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση, που θα διεξαχθεί μάλιστα παρουσία θεατών.

Ο Μπαχ, που βρίσκεται στη χώρα του «ανατέλλοντος ήλιου» για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Μάρτιο, έχει συναντήσεις με τους διοργανωτές, για δύο θέματα καίριας σημασίας: την ασφαλή διαμονή των αθλητών και την παρουσία φιλάθλων.

Όπως αναφέρθηκε από τον πρώτο τη τάξει παράγοντα του παγκόσμιου αθλητισμού, η ΔΟΕ θα μεριμνήσει για να παρέχει το εμβόλιο και στους συμμετέχοντες (αθλητές - προπονητές) και στους επισκέπτες, πριν το ταξίδι τους στην Ιαπωνία.

«Προκειμένου να προστατευθεί ο ιαπωνικός λαός και από το σεβασμό, η ΔΟΕ θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ώστε οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες να φτάσουν εδώ εμβολιασμένοι, εάν μέχρι τότε υπάρχει εμβόλιο», υπογράμμισε.

Ο Μπαχ χαρακτήρισε τους Αγώνες «φως στο τούνελ», μετά την παγκόσμια μάχη με την πανδημία της Covid-19 κι επισήμανε, βάσει του πρόσφατου test event γυμναστικής, πως οι εκδηλώσεις ήδη θα μπορούσαν να τελεστούν με ασφάλεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις