ΜέΡΑ25: Προσέφυγε στο ΣτΕ για το Πολυτεχνείο

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 11:51
UPD:18:37
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για την απαγόρευση των διαδηλώσεων με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το ΜέΡΑ25 κι ο γραμματέας του Γιάνης Βαρουφάκης, το Σωματείο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, όπως και του Πολίτη, καθώς και μικρός αριθμός πολιτών.

Οι προσφευγοντες κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής και υπέβαλαν αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής προκειμένου να «παγώσει» άμεσα η προσβαλλόμενη  υπ’ αριθμόν 1029/8/18 απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία απαγορεύθηκαν όλες οι δημόσιες  υπαίθριες συγκεντρώσεις στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου και ώρα 06.00 μέχρι 18 Νοεμβρίου και ώρα 21.00.

Στις προσφυγές τους υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου παραβιάζει το άρθρο 11 του Συντάγματος, που αφορά το δικαίωμα των πολιτών για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως και επίσης παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα, ενώ επικαλούνται και Ευρωπαϊκή νομολογία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή