ΗΠΑ: Καταδίκασε την επίθεση στην Ερυθραία από την περιοχή Τιγκρέ της Αιθιοπίας

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 19:46
UPD:19:48
EPA/MIKE THEILER

epa03806692 General view of the exterior of the US State Department, where it was announced the resumption of peace talks between Israel and the Palestinian Authority, to be headed by former American Ambassador to Israel Martin Indyk, at the State Department, in Washington, DC, USA, 29 July 2013. US Secretary of State John Kerry will be meeting with Israeli Justice Minister Tzipi Livni and Palestinian Chief Negotiator Saeb Erekat in an attempt to lay the ground work for progress in the Middle East.

A- A A+

Ο ανώτερος διπλωμάτης του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Αφρική κατήγγειλε σήμερα Κυριακή τις επιθέσεις από την επαναστατημένη περιοχή Τιγκρέ της Αιθιοπίας, στη γειτονική Ερυθραία.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα τις αδικαιολόγητες επιθέσεις του TPLF εναντίον της Ερυθραίας στις 14 Νοεμβρίου και τις προσπάθειές τους για διεθνοποίηση της σύγκρουσης στο Τιγκρέ», ανέφερε ο Τίμπορ Νάγκι. «Συνεχίζουμε να προτρέπουμε άμεση δράση για την προστασία των αμάχων, την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την αποκατάσταση της ειρήνης», δήλωσε ο Νάγκι, ο οποίος είναι Βοηθός Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Αφρικανικές Υποθέσεις.

Ο αρχηγός της περιοχής του Τιγκρέ επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του επιτέθηκαν με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ερυθραίας, μια σημαντική κλιμάκωση σε μια σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του Τιγκρέ και των στρατευμάτων της Αιθιοπίας, που έχει πυροδοτήσει φόβους για έναν ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή του Κέρας της Αφρικής.

Πηγή:Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή