Κίνα: Εντολή σε κάποιες επαρχίες να περιορίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 17:28
UPD:17:45
EPA/WU HONG
A- A A+

Η περιβαλλοντική ρυθμιστική αρχή της Κίνας ζήτησε από τις τοπικές αρχές σε ορισμένες επαρχίες στα βόρεια της χώρας να λάβουν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών αερίου, καθώς τα επίπεδα της ατμοσφαιρική ρύπανσης αναμένεται να αυξηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Οι βόρειες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Χεμπέι, Σάνξι, Σαντόνγκ και Χενάν, υποχρεούνται να αναλάβουν δράση βάσει των τοπικών προβλέψεων για την ποιότητα του αέρα, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Οικολογίας και Περιβάλλοντος την Παρασκευή, με την οποία δεν διευκρίνισε ποια θα είναι τα μέτρα.

Η περιοχή Πεκίνο-Τιαντζίν-Χεμπέι και οι γύρω περιοχές θα εμφανίσουν μέτρια έως βαριά ατμοσφαιρική ρύπανση το διάστημα 14 με 17 Νοεμβρίου, όπως επισημαίνει το υπουργείο. Ορισμένες πόλεις βρίσκονται ήδη αντιμέτωπες με την ατμοσφαιρική ρύπανση από την προηγούμενη εβδομάδα, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των αυξημένων εκπομπών από τις υπηρεσίες θέρμανσης και την ανάκαμψη της βιομηχανικής παραγωγής,.

Η παραγωγή σε ορισμένους κλάδους -όπως ο σίδηρος και ο χάλυβας, ο οπτάνθρακας και τα μη σιδηρούχα μέταλλα- έχουν υπερβεί τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν κατά την ίδια περίοδο τα προηγούμενα χρόνια, όπως ανέφερε το υπουργείο.

Πηγή: Bloomberg

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή