Την Τρίτη (17/11) η παρουσίαση της ολιστικής μελέτης των FIFA/UEFA για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 13:51
UPD:16:28
REUTERS/Arnd Wiegmann
A- A A+

Την Τρίτη (17/11) θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη των αρμόδιων φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να ενημερωθούν με λεπτομέρειες για την ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA, όπως έκανε γνωστό την Κυριακή (15/11) ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι αλλαγές που επίκεινται στον χώρο του ποδοσφαίρου μπαίνουν στην τελική τους ευθεία. Σε δύο ημέρες θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε ΕΠΟ, Super League 1 και 2, ΠΣΑΠ, αλλά και στις ΠΑΕ το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν προκειμένου να υπάρξει μία ολιστική μελέτη για τη βελτίωση και αναβάθμιση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Η μελέτη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προτάσεις για:

-Τη δομή και η οργάνωση των διοικητικών οργάνων του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
- Την αδιαβλητότητα του παιχνιδιού (ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του στησίματος αγώνων, της διαφθοράς και της χρήσης αναβολικών ουσιών) στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
- Την αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσφημιστικών δηλώσεων και κάθε είδους βίας και διάκρισης στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
- Το σύστημα διαιτησίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις