Ισπανία: Γιατροί ζητούν την απομάκρυνση του επιδημιολόγου της κυβέρνησης λόγω «μνημειώδους άγνοιας και ανικανότητας»

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 16:12
UPD:16:20
REUTERS/SERGIO PEREZ
A- A A+

Το Γενικό Συμβούλιο Ιατρικών Ενώσεων της Ισπανίας ζήτησε την «άμεση παραίτηση» του Φερνάντο Σιμόν από τη θέση του διευθυντή του Κέντρου Συντονισμού για Ειδοποιήσεις Υγείας και Έκτακτης Ανάγκης του υπουργείου Υγείας εξαιτίας της «πρόδηλης και παρατεταμένης ανικανότητάς του» στη διάρκεια της πανδημίας.

Το Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τις 52 ιατρικές ενώσεις της χώρας, ζήτησε την άμεση παύση του λοιμωξιολόγου και αναφέρει ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις του Σιμόν «φανερώνουν έλλειψη κινήτρου, παρανόηση και έλλειψη ευαισθησίας και εκφράζουν μια προφανή άγνοια της δουλειάς του, της ευθύνης του και του λειτουργήματος των επαγγελματιών γιατρών».

Οι γιατροί αναφέρονται στο σχόλιο που έκανε ο Σιμόν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, όταν υποβάθμισε τα κρούσματα τουCovid-19 μεταξύ των εκπροσώπων του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, που, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου είναι από τα περισσότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα του κλάδου γειτονικών χωρών».

Οι ενώσεις κατηγορούν τον Σιμόν ότι αποπροσανατολίζει τους επαγγελματίες και αγνοεί τις συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν.

«Αυτές οι δηλώσεις, που έγιναν εν γνώσει της επικινδυνότητας που έχει αφήσει η πανδημία Covid-19 και αφήνει στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας γενικά και στους γιατρούς ειδικότερα, και μας τοποθετούν στην κορυφή των μολυσμένων σε όλη τη χώρα, όχι μόνο αντιπροσωπεύει μια πράξη ανικανότητας, παρανόησης και έλλειψης ευαισθησίας , αλλά εκφράζουν επίσης μια προφανή άγνοια των συνθηκών εργασίας στις οποίες έχουμε ζούμε (απουσία προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού , έλλειψη διαγνωστικών εξετάσεων, κ.λπ.)».

Στην Ισπανία  72 γιατροί έχουν πεθάνει εξαιτίας της άσκησης των καθηκόντων τους από τον Μάρτιο, ενώ «εκατοντάδες συνάδελφοι αγωνίζονται καθημερινά για να ξεπεράσουν τις συνέπειες της λοίμωξης και χιλιάδες συνεχίζουν να αγωνίζονται για να εξουδετερώσουν τις επιπτώσεις μιας πανδημίας, όπως δεν έχουμε ξαναδεί».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, La Vanguardia.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή