Νέα Υόρκη: Επεκτείνονται τα περιοριστικά μέτρα

Κλειστά μπαρ, εστιατόρια και γυμναστήρια το βράδυ
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 21:16
UPD:21:20
EPA/Peter Foley
A- A A+

Μπαρ, εστιατόρια και γυμναστήρια στη Νέα Υόρκη θα πρέπει να κλείνουν στις 10 το βράδυ, καθώς τα ποσοστά μόλυνσης από τον κορωνοϊό αυξάνονται σε ολόκληρη την πολιτεία.

Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε τους νέους περιορισμούς κατά τη διάρκεια κλήσης με δημοσιογράφους. Θα τεθούν σε ισχύ από αύριο το βράδυ. Στα εστιατόρια θα επιτρέπεται να πουλήσουν φαγητό σε πακέτο, αλλά όχι αλκοόλ, μετά τις 10 μ.μ.

Οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις θα περιοριστούν επίσης σε 10 άτομα, ένα μέτρο που λέει ο Κουόμο εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό επειδή απαιτείται σε ορισμένες γειτονικές πολιτείες.

Το ποσοστό μόλυνσης της Νέας Υόρκης ήταν 2,9% μέχρι και σήμερα.

Τμήματα του νησιού Στέιτεν και της κομητείας Τιόγκα θα γίνουν κίτρινες ζώνες ως μέρος της στρατηγικής της πολιτείας για στόχευση μικροκαλλιεργητών. Το Πορτ Τσέστερ θα είναι πορτοκαλί ζώνη.

Ο Κουόμο προέτρεψε τους κατοίκους να συνεχίσουν να συμμορφώνονται με τα συνεχώς εξελισσόμενα μέτρα κοινωνικών αποστάσεων, λέγοντας ότι ελπίζει ότι έχουν μείνει πίσω οι χειρότερες ημέρες της πανδημίας.

«Θα έλεγα ότι είμαστε κοντά στη γραμμή τερματισμού», είπε. «Το εμβόλιο έχει ανακαλυφθεί. Πρέπει να τελειοποιηθεί, πρέπει να τεθεί σε λειτουργία».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Politico.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή