«Προβοκάτσια της Ρωσίας η εκτόξευση του πυραύλου στο γεωργιανό έδαφος»

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2007 19:11
A- A A+

Για προβοκάτσια της Ρωσίας προκειμένου να προκαλέσει τον πανικό και να αποσταθεροποιήσει το φιλοδυτικό καθεστώς της Γεωργίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της χώρας Μιχαήλ Σαακασβίλι με αφορμή την εκτόξευση ενός πυραύλου, ρωσικού κατά την Τιφλίδα, στο γεωργιανό έδαφος.

«Κάθε τέτοια προβοκάτσια στοχεύει στο να σπείρει τον πανικό, να προκαλέσει προβλήματα στη σταθερότητα και την ειρήνη της Γεωργίας και να αλλάξει την πολιτική ροή της χώρας», κατηγόρησε ο κ. Σαακασβίλι τη Ρωσία .

Ο γεωργιανός πρόεδρος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο της πτώσης του πυραύλου στο χωριό Τσιτελουμπάνι, κοντά στα σύνορα με την Οσετία, 600 χιλιόμετρα δυτικά της γεωργιανής πρωτεύουσας.

Εκπρόσωπος του γεωργιανού υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε από την Τιφλίδα ότι δύο ρωσικά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από τη Γεωργία χθες το βράδυ και παραβίασαν σαφώς τον εναέριο χώρο της, εκτόξευσαν έναν πύραυλο ο οποίος δεν εξερράγη.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Βάνο Μεραμπισβίλι διαβεβαίωσε ότι τα γεωργιανά ραντάρ κατέδειξαν πως τα δύο αεροσκάφη προέρχονταν από τη Ρωσία και στη συνέχεια ξαναγύρισαν στη Ρωσία . «Θεωρώ το γεγονός επιθετική ενέργεια» είπε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή