Συμφωνία Ιράκ-Τουρκίας για την καταπολέμηση των Κούρδων του βορείου Ιράκ

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2007 20:58
A- A A+

Πρωτόκολλο συμφωνίας για την καταπολέμηση των Κούρδων ανταρτών που δρουν κατά της Τουρκίας από το έδαφος του βορείου Ιράκ υπέγραψαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και ο Ιρακινός ομόλογός του Νούρι αλ-Μαλίκι, ο οποίος επισκέπτεται την ¶γκυρα.

«Καταλήξαμε σε συμφωνία να αναπτύξουμε όλες τις προσπάθειές μας για να τερματιστεί η παρουσία στο Ιράκ της τρομοκρατικής οργάνωσης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ). Καταλήξαμε σε πολύ θετικά αποτελέσματα, και υπογράψαμε ένα πρωτόκολο συμφωνίας» τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιρακινό ομόλογό του.

Ιρακινή αντιπροσωπεία αναμένεται σύντομα στην ¶γκυρα για να συζητηθούν με τις τουρκικές αρχές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής, υπογράμμισαν οι κύριοι Ερντογάν και αλ-Μαλίκι.

Σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. αλ-Μαλίκι απέφυγε να πει εάν προβλέπεται η έκδοση στην Τουρκία στελεχών του ΡΚΚ που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές του ιρακινού κουρδιστάν, όπως ζητά η Αγκυρα.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός που συνοδεύεται από ομάδα Ιρακινών επιχειρηματιών έφτασε θα έχει συνάντηση και με τον Τούρκο πρόεδρο Αχμεντ Νεστσέτ Σεζέρ και αύριο θα αναχωρήσει για το Ιράν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή