Xbox Series X και Series S: Τα νέα Xbox από τη Microsoft

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 12:01
UPD:12:15
via REUTERS/MICROSOFT
A- A A+

Τα δύο νέα μοντέλα της δημοφιλούς κονσόλας της, Xbox, παρουσίασε την Τρίτη η Microsoft, επτά χρόνια μετά την «πρεμιέρα» της προηγούμενης έκδοσης- εν μέσω μιας περιόδου κατά την οποία η πανδημία και τα lockdowns εκτινάσσουν τις δαπάνες των καταναλωτών όσον αφορά στο gaming.

Όπως αναφέρει το Reuters, το Xbox Series X- το οποίο η εταιρεία έχει χαρακτηρίσει ως την «πιο ισχυρή κονσόλα του κόσμου»- θα πωλείται σε τιμή 499,99 δολαρίων, και το φθηνότερο Xbox Series S στα 299,99. Αυτό παρέχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών στους καταναλωτές, μα, σύμφωνα με το Reuters, το Series S δέχεται επικρίσεις επειδή είναι λιγότερο ισχυρό και με μικρότερο αποθηκευτικό χώρο από το Series X.

Απέναντί τους θα έχουν το PlayStation 5, το λανσάρισμα του οποίου αναμένεται σύντομα- με τη δικό του, μεγάλο fan base και το μεγάλο εύρος αποκλειστικών τίτλων παιχνιδιών που θα είναι διαθέσιμα εξαρχής.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Microsoft λανσάρει την κονσόλα της παγκοσμίως την ίδια ημέρα, και, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει τον υψηλότερο αριθμό προπαραγγελιών που είχε ποτέ για το Xbox σεπ ολλές αγορές.

Το Xbox Game Pass, μια συνδρομητική υπηρεσία με πάνω από 100 τίτλους, μεταξύ των οποίων ολοκαίνουρια παιχνίδια, θεωρείται ως το ισχυρότερο όπλο της εταιρείας απέναντι στο PlayStation της Sony. Το Game Pass έχει σημειώσει ταχύτητη ανάπτυξη, ξεπερνώντας τα 15 εκατ. χρήστες από τότε που λανσαρίστηκε. Σημειώνεται πως τo Xbox Series S είναι μόνο ψηφιακό (τα παιχνίδια είναι downloads, όχι δισκάκια).

Όπως είπε στο Newsbeat του BBC ο Φιλ Σπένσερ, επικεφαλής του κλάδου του gaming στη Microsoft, «αυτή θα είναι μια εποχή όπου τα παιχνίδια θα έχουν πολύ καλύτερη αίσθηση από ό,τι οποτεδήποτε άλλοτε στο παρελθόν». Η διαφορά, κατά τον ίδιο, θα έχει να κάνει με την ταχύτητα και την αίσθηση, καθώς τα παιχνίδια ανταποκρίνονται πολύ περισσότερο στους παίκτες.

Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η απουσία ενός παιχνιδιού της σειράς Halo κατά το λανσάρισμα, ωστόσο ο Σπένσερ υπογράμμισε πως «ζούμε σε διαφορετικό κόσμο σήμερα, έχουμε να κάνουμε με ομάδες εκατοντάδων ανθρώπων που εργάζονται από το σπίτι και νομίζω ότι η ασφάλεια των ομάδων μας πρέπει να έχει προτεραιότητα. Δεν ήταν μια απόφαση που θέλαμε να πάρουμε, μα ήταν η σωστή».

 

Προτεινόμενα για εσάς