Κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου στον εναέριο χώρο της Αρμενίας με δύο νεκρούς

«Κατά λάθος» λέει το Αζερμπαϊτζάν
Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 21:22
UPD:10/11/2020 23:40
via REUTERS/Armenian Emergencies Ministry
A- A A+

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από συντριβή ρωσικού στρατιωτικού ελικοπτέρου, το οποίο επλήγη από εδάφους στον εναέριο χώρο της Αρμενίας.

Το ρωσικό ελικόπτερο τύπου Mi-24 κατερρίφθη στην Αρμενία από ένα φορητό σύστημα αεροπορικής άμυνας, κοντά στον οικισμό Γιεράσχ, με αποτέλεσμα δύο επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους. Ένα τρίτο άτομο, κατάφερε να το εγκαταλείψει εγκαίρως, αν και τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, το ελικόπτερο συνοδείας τυλίχθηκε στις φλόγες στον εναέριο χώρο κοντά στον αρμενικό οικισμό Γιεράσχ, στα σύνορα της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Ναχιτσεβάν.

«Η διοίκηση της 102ης ρωσικής στρατιωτικής βάσης διεξάγει έρευνα για να εξακριβώσει την ταυτότητα εκείνων που κατέρριψαν το ρωσικό ελικόπτερο» καταλήγει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, σημειώνοντας ότι το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από τη ζώνη εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

VIA REUTERS/ARMENIAN EMERGENCIES MINISTRY

Το Αζερμπαϊτζάν παραδέχτηκε το απόγευμα ότι αζέρικες δυνάμεις το κατέρριψαν κατά λάθος ζητώντας συγγνώμη από την Μόσχα για αυτό το «τραγικό συμβάν».

«Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν ζητά συγγνώμη από τη ρωσική πλευρά για αυτό το τραγικό συμβάν που συνέβη κατά λάθος» ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, εξηγώντας ότι μια στρατιωτική μονάδα θεώρησε λανθασμένα πως επρόκειτο για πιθανές «προκλήσεις» από την αρμενική πλευρά «στο πλαίσιο της σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ».

Το Μπακού εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεκρών μελών του πληρώματος και δήλωσε πρόθυμο να προσφέρει αποζημίωση για το περιστατικό.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή