Κορωνοϊός: 512 θάνατοι στην Ισπανία σε 3 μέρες

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 19:45
UPD:19:49
REUTERS/SERGIO PEREZ
A- A A+

Το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανέφερε 512 θανάτους από τον Covid-19 από την Παρασκευή, τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε ένα Σαββατοκύριακο σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Επιπλέον, καταγράφηκαν 52.386 νέες λοιμώξεις, κάτι που αντιπροσωπεύει την πρώτη μείωση των περιπτώσεων των τριημέρων κατά τις οποίες το υπουργείο δεν προσφέρει δεδομένα, από τις 5 Οκτωβρίου. Η Ισπανία δεν αναφέρει κρούσματα μέσα στα Σαββατοκύριακα αλλά τα δηλώνει όλα μαζί τη Δευτέρα. Η Ισπανία ξεπερνά ήδη τις 1,3 εκατομμύρια μολύνσεις και τους 39.345 θανάτους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ο Υπουργός Υγείας της Κανταβρίας, Μιγκέλ Ροντρίγκεθ, ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές μέσα σε αυτήν την εβδομάδα που έχει ορίσει «περίπλοκη». Η κοινότητα βρίσκεται στο επίπεδο 4 λόγω της αύξησης των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Στην Καταλονία, οι λοιμώξεις συνεχίζουν να μειώνονται, αν και οι νοσηλευόμενες αυξήθηκαν σε 2.793. Στη Μαδρίτη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ενρίκε Λόπεθ, γιόρτασε τη μείωση των περιπτώσεων στην περιοχή και τάσσεται υπέρ της διατήρησης του μέτρου του περιορισμού στο σπίτι. «Εάν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι είναι το κατάλληλο μέτρο για ορισμένες περιοχές της Ισπανίας με υψηλή συχνότητα, θα υποστηριχθεί», είπε στο RNE. Η περιφερειακή πρόεδρος, Ισαμπέλ Ντία Αγιούσο, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι λόγω μιας κρούσματος στο στενό περιβάλλον της.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από την El País.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή