Τις εργασίες της 5ης Ευρω-Αραβικής Συνόδου ανοίγει σήμερα ο πρωθυπουργός

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 13:42
UPD:15:36
DIMITRIS PAPAMITSOS
A- A A+

Σήμερα στις 14.00 ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανοίξει τις εργασίες της 5ης Ευρω-Αραβικής Συνόδου με τη συνέντευξή του στον John Defterios, Emerging Markets Editor του CNN. Το θέμα της συζήτησης είναι για τις μελλοντικές συνεργασίες και την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού κόσμου.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, η 5 η Ευρω-Αραβική Σύνοδος φέρει τον τίτλο «Μια Στρατηγική Συνεργασία μεταξύ του Αραβικού Κόσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και θα πραγματοποιηθεί από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα 9 και αύριο, 10 Νοεμβρίου, υπό ψηφιακή μορφή, με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ευρω-Αραβική Σύνοδος αναγνωρίζει την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση των ευρω-αραβικών σχέσεων σε ταραχώδεις εποχές για την παγκόσμια κοινότητα, και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για τον λόγο αυτό, οι θεματικές ενότητες της φετινής εκδήλωσης θα επικεντρωθούν στα ζητήματα της σύσφιξης των ευρω-αραβικών οικονομικών και πολιτικών συνεργασιών, σε θέματα κοινής αντιμετώπισης γεωπολιτικών αναταραχών, και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον Αραβικό Κόσμο.

Επίσης, οι συζητήσεις θα εστιάσουν σε θέματα ενέργειας στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή, στη σημασία του τομέα των υποδομών για την ανάπτυξη, στη χρηματοδότηση διαφόρων έργων και στην ανάπτυξη συνεργειών, καθώς και στην επένδυση στην καινοτομία.
 
Η παρακολούθηση της Συνόδου είναι δωρεάν, πραγματοποιώντας εγγραφή εδώ: https://events.podimatas.gr/5th-eu-arab-world-summit/registration/

Με τη Στρατηγική Συνεργασία:
Consolidated Contractors Company (CCC)

Για περισσότερες πληροφορίες: Ηλιάς Γεραφέντη , 6970808764, [email protected]
 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή