Αλώβητος στην Κρήτη ο Ολυμπιακός

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020 16:59
UPD:18:32
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS
A- A A+

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε επιτυχώς τον «σκόπελο» του Ηρακλείου, επικρατώντας του ΟΦΗ στο «Θ. Βαρδινογιάννης» με 2-0 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, κι αφού κατά την προσφιλή «τακτική» τους φέτος οι πρωταθλητές σκόραραν στο β΄ ημίχρονο.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έφτασε στους 16 βαθμούς κι έπιασε στην πρώτη θέση τον Άρη, ενώ όπως και οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης έχει ακόμη δύο παιχνίδια προς διεξαγωγή, την ώρα που το συγκρότημα της Κρήτης παρέμεινε στους 6 βαθμούς, ύστερα επτά συναντήσεις.

Το πρώτο μισό του αγώνα κύλησε σε εξαιρετικό ρυθμό και, δεδομένης της αγωνιστικής φιλοσοφίας του ΟΦΗ που προσπαθεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, η ποιότητα κυμάνθηκε σε πολύ καλό επίπεδο.

Ο ΟΦΗ πλησίασε πρώτος στο γκολ, με το «τακουνάκι» του Γιάννου στο 13΄ να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Σα, ενώ στο 23΄ ο Βάτερμαν απέκρουσε την κεφαλιά του Χασάν, κρατώντας το «μηδέν».

Στο 28΄ ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε πέναλτι σε σπρώξιμο του Χολέμπα στον Γιάννου, για να πάρει πίσω την απόφασή του ύστερα από αρκετά λεπτά και κατόπιν συνεννόησης με το VAR, καθώς διαπιστώθηκε οφ σάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Η τελευταία μεγάλη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 42ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Μπρούμα στο δεύτερο δοκάρι, από σέντρα του Ραφίνια, χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Βάτερμαν.

Με το πρώτο μέρος «άσφαιρο», ο Ολυμπιακός επιτάχυνε στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου και στο 53΄ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του «συνήθη υπόπτου» Χασάν, μετά τη σέντρα του Καμαρά από αριστερά και αφού η μπάλα πέρασε από τον Σελίμοβιτς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αιγύπτιος παραλίγο να διπλασιάσει, όταν ο Βάτερμαν έχασε το κοντρόλ και την μπάλα από τον Μασούρα, που από πλάγια αριστερά έβγαλε τον Χασάν σε άδεια εστία, αλλά ο Σελίμοβιτς έκοψε πριν γίνει το 0-2.

Ο στόπερ των Κρητικών από σωτήρας ήταν μοιραίος στο 80΄, όμως, όταν έκανε λάθος κοντρόλ, ο Φορτούνης πήρε την μπάλα κι έφυγε μπροστά, βρήκε τον Μασούρα κι εκείνος με αριστερό σουτ «έγραψε» το τελικό 0-2, καθώς στο 86΄ ακυρώθηκε, πάλι με αρκετή καθυστέρηση, γκολ του Καμαρά για οφ σάιντ του σκόρερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις