Ρέθυμνο: Σύμβαση για έργο δικτύων αποχέτευσης

Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 18:30
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης.

A- A A+

Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων οικισμών Γερακαρίου, Μεσονησίων και Ελενών» στον Δήμο Αμαρίου Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Παντελή Μουρτζανό, η εκπόνηση της μελέτης του έργου χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης με το ποσό των 70.000 ευρώ. Ο κ. Μουρτζανός δήλωσε ότι στα χωριά Γερακάρι, Μεσονήσια και Ελένες δεν υπάρχουν επαρκείς υποδομές διαχείρισης των αστικών λυμάτων τους καθώς η διάθεσή τους γίνεται ως επί το πλείστον σε απορροφητικούς βόθρους. «Κρίθηκε, λοιπόν, απαραίτητο στους τρεις αυτούς οικισμούς η εκπόνηση μελέτης για τη κατασκευή και τη λειτουργία κατάλληλων έργων συλλογής και σύγχρονων εγκαταστάσεων διαχείρισης και επεξεργασίας λυμάτων», σημείωσε.

Οι επιμέρους μελέτες

Οι επιμέρους μελέτες του έργου αφορούν, μεταξύ άλλων: Τοπογραφική μελέτη έργων συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας των λυμάτων και διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων, γεωλογική-υδρογεωλογική έκθεση για τα έργα διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων, καθώς και μελέτη καθορισμού αποδέκτη επεξεργασμένων λυμάτων και με Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τα έργα κάθε οικισμού, για την έκδοση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μουρτζανός υπήρξε άμεση ανταπόκριση από την Περιφέρεια Κρήτης και τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, σχετικά με την «εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση της μελέτης ενός μεγάλου και αναγκαίου έργου υποδομής, το οποίο με την κατασκευή του θα θωρακίσει περιβαλλοντικά την ευρύτερη περιοχή, τον υδροφόρο ορίζοντα και θα προστατέψει τη δημόσια υγεία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή