ΝΒΑ: Τζάμπολ στις 22/12 ενέκρινε και η Ένωση παικτών

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 11:06
UPD:11:08
USA TODAY Sports/Kim Klement
A- A A+

«Το νερό μπήκε στ΄ αυλάκι» και η νέα σεζόν στο ΝΒΑ αναμένεται να ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ένωση παικτών (NBPA) μετά την τελευταία τηλεδιάσκεψη που έγινε το διοικητικό συμβούλιο ψήφισε υπέρ της έναρξης της περιόδου 2020/2021 στις 22/12 με μειωμένο πρόγραμμα 72 αγώνων.

Ως γνωστό, λόγω του «λουκέτου» που μπήκε τον περασμένο Μάρτιο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού το πρωτάθλημα της σεζόν 2019/2020 ολοκληρώθηκε με τετράμηνη καθυστέρηση μόλις τον περασμένο Οκτώβριο στην «φούσκα» του Ορλάντο, 

Από τότε ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Λίγκα, τους ιδιοκτήτες των ομάδων και τους παίκτες, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Αν και η Ένωση παικτών είχε αντιρρήσεις σχετικά με το πλάνο που πρότεινε η διοργανώτρια αρχή και με το οποίο συμφωνούσαν οι μέτοχοι και ζητούσε να γίνει το τζάμπολ στις 18 Ιανουαρίου 2021, τελικά συμφώνησε ν΄ ανοίξει η «αυλαία» τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την NPBA μετά τη λήξη της ψηφοφορίας «πρόσθετες λεπτομέρειες παραμένουν προς διαπραγμάτευση και το NBPA είναι πεπεισμένο ότι τα μέρη θα καταλήξουν σε συμφωνία για αυτά τα εναπομένοντα θέματα σχετικά με την προσεχή σεζόν».

Το ΝΒΑ μετέφερε το draft από τις 16 Οκτωβρίου στις 18 Νοεμβρίου, με τις προπονήσεις να αρχίζουν στις αρχές Δεκεμβρίου. Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές το ESPN ανέφερε ότι η η σεζόν 2020/2021 θα ολοκληρωθεί πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δηλαδή, στα μέσα Ιουλίου.

Αυτό, σύμφωνα πάντα με το έγκυρο αμερικανικό δίκτυιο ενημέρωσης μεταφράζεται μεταξύ 500 εκατ. και ενός δις δολαρίων σε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα έσοδα στο πρωτάθλημα και τους παίκτες.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις