Γ. Παπανδρέου: «Οι εκλογές είναι η μόνη λύση»

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2007 17:06
UPD:17:13
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά την πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, η χώρα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο και η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε και τόνισε ότι όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο.

«Κάτω από την πίεση της κοινωνίας, κάτω από την πίεση της διάλυσης του κράτους, κάτω από τα οικονομικά βάρη για τον μέσο Έλληνα, που έχει προκαλέσει η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Καραμανλής θ’ αναγκασθεί αργά ή γρήγορα να προσέλθει σε εκλογές. Οι εκλογές είναι η μόνη λύση» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ξέφρενη παροχολογία, που -όπως είπε- επιβεβαιώνει τον πανικό της ίδιας αλλά και του πρωθυπουργού, για αθέτηση των προηγούμενων εξαγγελιών της, για αναξιοπιστία και κοινωνική αδικία.

Τέλος δεσμεύτηκε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως είπε, στοχεύει σε μια δίκαιη κοινωνία, σε μια δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, θα γίνει πράξη στο ακέραιο.

Σήμερα υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου συνεδρίασε για πρώτη φορά η Γραμματεία της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ, στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.

Στην Γραμματεία της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του προέδρου του Κινήματος, συμμετέχουν οι: Νίκος Αθανασάκης,Ευάγγελος Βενιζέλος, ¶ννα Διαμαντοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Κώστας Λαλιώτης, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Δημήτρης Ρέππας και Θανάσης Τσούρας.

Στις συνεδριάσεις της θα μετέχουν επίσης, ο νέος γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος (πρώην υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων), η τοποθέτηση του οποίου ανακοινώθηκε, καθώς και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του Κινήματος Παύλος Γερουλάνος.

Εξερχόμενος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Ρέππας εκτίμησε πως οι εκλογές θα γίνουν έως τις 7 Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πανέτοιμο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή