Επιβλητική ΑΕΚ «κέρασε τεσσάρα» τη Ζόρια στην Ουκρανία

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 23:53
UPD:23:59
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ VICHOS NIKOS
A- A A+

Μια εξαιρετική τακτικά και πολύ αποτελεσματική ΑΕΚ πανηγύρισε την πρώτη νίκη της σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης ύστερα από τρία χρόνια και παράλληλα έμεινε «ζωντανή» στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους «32» του Europa League.

Με σπουδαία εμφάνιση στην Ουκρανία, η Ένωση επικράτησε 4-1 της Ζόρια Λουχάνσκ και πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς στον 7ο όμιλο της διοργάνωσης χωρίς τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο, καθώς παρέμεινε ασθενής στην Αθήνα δίνοντας τη θέση στο συνεργάτη του, Τζανλούκα Κολονέλο.

Η Ένωση ξεκίνησε πολύ επιθετικά, έκλεισε τους γηπεδούχους ασκώντας τρομερή πίεση και ανταμείφθηκε μόλις στο 7ο λεπτό, όταν ο Λιβάγια γύρισε από αριστερά την μπάλα και βρήκε τον Τάνκοβιτς που άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το δεύτερο σερί γκολ του στην Ευρώπη, καθώς ο Σουηδός είχε σκοράρει και απέναντι στη Λέστερ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να υπερέχει και με εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών της τον διεθνή Σουηδό δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες, για να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 34΄. Στο σημείο εκείνο ο Τάνκοβιτς από εκτελεστής έγινε δημιουργός, «σερβίροντας» έξοχη ασίστ στον Μάνταλο, ο οποίος με ανάλογο τελείωμα έγραψε το 0-2.

Σε αυτό το διάστημα οι Ουκρανοί είχαν, ουσιαστικώς, μόνο μια ευκαιρία, όταν στο 42΄ το σουτ του Κοτσέρχιν έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και στο β΄ ημίχρονο και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη της στο 54΄.  Ο Λιβάγια έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή και αφού πέρασε εύκολα τον αντίπαλό του έκανε το 0-3 με συρτό σουτ.

Το παιχνίδι είχε πάρει πια το δρόμο του και οι «κιτρινόμαυροι» κατέβασαν ταχύτητα στη συνέχεια κάνοντας διαχείριση, αφού ακολουθεί ο απαιτητικός αγώνας πρωταθλήματος με τον Άρη, στη Θεσσαλονίκη.

Η Ζόρια βρήκε την ευκαιρία να κρατήσει την μπάλα, αλλά οι δυνατότητές της δεν αρκούσαν για να απειλήσουν με τρόπο ουσιαστικό την αντίπαλό της. Παρόλα ταύτα ο αγώνας είχε άλλα δύο γκολ ως τη λήξη του.

Στο 81΄ η Ζόρια Λουχάνσκ μείωσε με ωραίο σουτ του Κοτσέρχιν έξω από την περιοχή, αλλά αμέσως μετά τη σέντρα η ΑΕΚ βρήκε στην επίθεση, ο Σεβτσένκο απέκρουσε αρχικά το σουτ του Βασιλαντωνόπουλου και ο Λιβάγια με το γόνατο σκόραρε το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι, για το 1-4.

Τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα ήταν εκείνη στο 87ο λεπτό, όταν σε εκτέλεση φάουλ για τους γηπεδούχους ο Βέρντιντουμπ έκανε την προβολή, η μπάλα χτύπησε στην οριζόντια δοκό κι έφυγε άουτ.

Η ΑΕΚ έφτασε σε ευρωπαϊκή νίκη ως μετέχουσα σε όμιλο για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2017 (2-1 στην έδρα της Ριέκα). Ωστόσο, η αποψινή πρέπει να συνδυαστεί με νίκη και στο αντίστοιχο παιχνίδι του ΟΑΚΑ (26/11) για να έχει αντίκρισμα και να συντηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης της Ένωσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις