Πέθανε ο Ken Hensley των Uriah Heep

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 22:10
A- A A+

O θρυλικός μουσικός και πληκτράς Ken Hensley πέθανε στα 75 του χθες το απόγευμα στην Ισπανία, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Την είδηση του θανάτου γνωστοποίησε ο αδερφός του Trevor, αναφέροντας ότι ο Hensley πέθανε γαλήνια στο σπίτι του, με τη σύζυγό του στο πλευρό του. «Μπορεί ο Ken να έφυγε, όμως δεν θα ξεχαστεί ποτέ και θα ζει πάντα στις καρδιές μας» έγραψε.

Γεννημένος  στις 24 Αυγούστου του 1945, ο Ken Hensley διένυσε μακρά πορεία στην μουσική από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως και σήμερα. Αποκορύφωμα της καριέρας του ήταν η συμμετοχή του στην αρχική σύνθεση των Uriah Heep με τους οποίους συνεργάστηκε από το 1970 έως το 1980, στην καλύτερη συνθετικά και εμπορικά περίοδο του συγκροτήματος.

YOPAGEDOTCOM

Μαζί με τους Mick Box (κιθάρα) και David Byron (φωνητικά) δημιούργησαν μια πανίσχυρη συνθετική τριάδα που έφερε τους Uriah Heep στην κορυφή. Βασικός συνθέτης, κιμπορντίστας, κιθαρίστας και τραγουδιστής ο Ken Hensley είναι πίσω από πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες της βρετανικής μπάντας που πρόσφερε πολλά στο hard rock.

Οι σχέσεις του με τα άλλα μέλη της μπάντας πέρασαν από... σαράντα κύματα προτού αποχωρήσει οριστικά το 1980 εξαιτίας και μουσικών διαφορών που υπήρχαν μέσα στο συγκρότημα.

Για τον θάνατό του μίλησε ήδη ο ηγέτης των Uriah Heep, Mick Box, γράφοντας «είμαι σοκαρισμένος από τον θάνατο του Ken Hensley. Θα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Monica. Ο Ken έγραψε εκπληκτικά τραγούδια στο διάστημά του με τη μπάντα, τα οποία θα μείνουν μία μουσική παρακαταθήκη στις καρδιές των ανθρώπων για πάντα».

Προτεινόμενα για εσάς