Προσφυγή Τραμπ στη Νεβάδα για τις επιστολικές ψήφους

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 19:05
UPD:19:09
REUTERS/CARLOS BARRIA
A- A A+

Κλιμακώνει το επιτελείο του προέδρου Τραμπ τις νομικές του κινήσεις στην πολιτεία της Νεβάδα αμφισβητώντας την καταμέτρηση των ψήφων.

Το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου, προγραμματίζει μια συνέντευξη τύπου στο Λας Βέγκας την Πέμπτη το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Η ομάδα Τραμπ ότι χιλιάδες άνθρωποιπου δεν ζουν πλέον στην πολιτεία  ψήφισαν, ανέφερε πηγή στο Reuters. Στη Νεβάδα η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Όπως και σε άλλες πολιτείες, πρώτα καταμετρήθηκαν οι ψήφοι της κάλπης -όπου έδιναν ένα ισχνό προβάδισμα στον Ντόναλντ Τραμπ- και έπειτα οι επιστολικές, με αποτέλεσμα το όποιο προβάδισμα των Ρεπουμπλικανών να ανατραπεί.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έχει ένα μικρό προβάδισμα στη Νεβάδα, μία από τις τελευταίες πολιτείες που θα μπορούσαν να κρίνουν την προεδρία και δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την καταμέτρηση των ψήφων.

Στην Πενσυλβάνια, όπου ο Τραμπ ηγείται οριακά, αλλά ο Μπάιντεν έχει κέρδη, το επιτελείο Τραμπ και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ήδη υποβάλει διάφορες νομικές προκλήσεις.

Εφετείο στην Πενσυλβάνια την Πέμπτη διέταξε να επιτραπεί στους αξιωματούχους της εκστρατείας Τραμπ να παρακολουθούν στενότερα τη διαδικασία ψηφοφορίας στη Φιλαδέλφεια.

Η ομάδα του Αμερικανού προέδρου την Τετάρτη κατέθεσε επίσης αγωγές στο Μίσιγκαν και τη Γεωργία.

Στη συνέντευξη τύπου στη Νεβάδα θα μιλήσουνο πρώην αξιωματούχος πληροφοριών, Ρίτσαρντ Γκρενέλ, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Νεβάδας Αδάμ Λαξάλτ, Πρόεδρος της Αμερικανικής Συντηρητικής Ένωσης Ματ Σλάπ και ο Πρόεδρος του κόμματος της Νεβάδας Μάικλ ΜακΝτόναλντ.

Οι νομικοί εμπειρογνώμονες των εκλογών δήλωσαν ότι η νομική στρατηγική του Τραμπ είναι απίθανο να έχει αποφασιστικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα των εκλογών.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα πει ότι αναμένει από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο έχει συντηρητική πλειοψηφία 6-3, συμπεριλαμβανομένων τριών δικαστών που διόρισε, να έχει βασικό ρόλο, αλλά αυτό φαίνεται απίθανο σε αυτό το σημείο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή