Μπήκε με... δεξί στο BCL η ΑΕΚ

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 22:10
UPD:22:17
INTIME SPORTS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο εφετινό Basketball Champions League έκανε απόψε (4/11) η ΑΕΚ με τη νίκη της επί της Χάποελ Χολόν με 100-96 στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

'Ηταν το πρώτο ματς της Ένωσης στη διοργάνωση, καθώς η αναμέτρηση της πρεμιέρας με την Τσμόκι Μινσκ αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Οι Ισραηλινοί ήταν... εκνευριστικά εύστοχοι έξω από τα 6.75 (14/28 τρίποντα) και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στ΄ αποδυτήρια στο πρώτο μέρος προηγούμενοι με 52-50.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στην 3η περίοδο, ωστόσο, στην τελευταία η ελληνική ομάδα «έσφιξε» την άμυνά της κι από τη στιγμή που «ξύπνησε» ο Κιθι Λάνγκφορντ τα πάντα έγιναν πιο απλά.

Ο Αμερικανός βρήκε ρυθμό και με τρία τρίποντα που σημείωσε στο τελευταίο δεκάλεπτο (τα δύο... κολλητά) έδωσε την ευκαιρία στην Ένωση να ξεφύγει με 95-90, ενάμιση λεπτό πριν από τη λήξη, για να σφραγίσει με νέα «βόμβα» στα 25΄΄ (98-94) τη νίκη της.

Άξιος συμπαραστάτης του Κιθ Λάνγκφορντ (30 πόντους) αποδείχθηκε ο Γιανίκ Μορέιρα με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (18) και ριμπάουντ (10), ενώ πολύτιμη ήταν η προσφορά του Νίκου Γκίκα με 15 πόντους και 9 ασίστ.

Από τη Χάποελ του Στέφανου Δέδα ξεχώρισε ο Σι Τζέι Χάρις με 27 πόντους.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις