Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2007 14:23
UPD:16:07
A- A A+

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου.

Η πληρότητα στα πλοία έχει φτάσει το 100%, αυξημένη είναι η πληρότητα και στα τρένα του ΟΣΕ, ο οποίος ενίσχυσε τα δρομολόγιά του προς τη Βόρειο Ελλάδα, έκτακτα δρομολόγια έχουν προγραμματίσει τα ΚΤΕΛ, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στο Ελευθέριος Βενιζέλος, απ' όπου σήμερα αναχωρούν 625 πτήσεις.

«Σύμμαχος» των εκδρομέων ο πολύ καλός καιρός σε στεριά και θάλασσα.

Η Τροχαία λαμβάνει από σήμερα μέχρι και τις 19 του μηνός έκτακτα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επιτήρηση του εθνικού οδικού δικτύου από αέρος με ελικόπτερο, και απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα αφορούν τόσο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας όσο και την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία στους βασικούς οδικούς άξονες, στα δίκτυα του λεκανοπέδιου, αλλά και στα πολυσύχναστα σημεία των προαστίων (λιμάνια, σταθμοί ΟΣΕ και υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμιο και οι χώροι όπου τελούνται καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στο εθνικό οδικό δίκτυο θα ισχύσει την Παρασκευή και την Τρίτη στο ρεύμα εξόδου από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και την Κυριακή και την Τετάρτη στο ρεύμα εισόδου έως τις 11 το βράδυ.

Παράλληλα, σε όλη την Αττική και επί 24ώρου βάσεως θα συγκροτηθούν συνεργεία ελέγχων τροχονομικών παραβάσεων με ιδιαίτερη έμφαση στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας και του φωτεινού σηματοδότη καθώς επίσης και στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή