Συμφωνία συνεργασίας ΟΛΠ-Περιφέρειας Αττικής για ελέγχους Covid-19 σε ταξιδιώτες κρουαζιέρας

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 21:59
UPD:22:00
A- A A+

Σύμφωνο συνεργασίας με βάση τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό υπέγραψαν τη Δευτέρα η διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ κι ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Αφορούσε στις «βασικές υγειονομικές απαιτήσεις των λιμένων-πυλών εισόδου της χώρας για την ετοιμότητα και ανταπόκριση έναντι του νέου στελέχους κορωνοϊού SARS-CoV-2» και σε «Οδηγίες ετοιμότητας διαχείρισης κρουσμάτων Covid-19 σε κρουαζιερόπλοια».

Οι δύο πλευρές, μεταξύ άλλων, συμφώνησαν στα εξής:

Την προσωρινή παραχώρηση από τον ΟΛΠ στην Περιφέρεια Αττικής τριών αιθουσών για τη χρήση τους ως εγκαταστάσεις δημόσιας Υγείας σε χώρο χωρικής αρμοδιότητας του ΟΛΠ στην Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό της Περιφέρειας για την υγειονομική επίβλεψη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Ο ΟΛΠ αναλαμβάνει υπεύθυνος για τον εξοπλισμό των εν λόγω εγκαταστάσεων με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη στελέχωση με το επιστημονικό προσωπικό.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ, Yu Zenggang, «η πρωτοβουλία αυτή, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά πως κύριο μέλημά μας ήταν και παραμένει η διασφάλιση και προστασία της υγείας όλων των επισκεπτών και εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά».

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης σημείωσε πως «η συνεργασία μας με τον ΟΛΠ έρχεται ως αποτέλεσμα της εποικοδομητικής σχέσης που έχουμε αναπτύξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά κυρίως ενισχύθηκε λόγω των υγειονομικών αναγκών που έχουν προκύψει στο λιμάνι του Πειραιά, εξαιτίας της πανδημίας. Στόχος μας είναι μέσα από αυτή τη συνεργασία να προασπίσουμε της ασφάλεια των ταξιδιωτών στην πρώτη πύλη της χώρας, στηρίζοντας ταυτόχρονα και την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας. Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να διαθέτουμε τα απαραίτητα εργαλεία για την αποτελεσματική υγειονομική θωράκιση της Αττικής, αλλά και να τηρούμε τους απαραίτητους κανόνες για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό έχει μεγάλη αξία η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΟΛΠ, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή