Κορωνοϊός: Αριθμοί-ρεκόρ στην Ισπανία - Πάνω από 55.000 νέα κρούσματα από την Παρασκευή

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 21:03
UPD:21:04
REUTERS/JUAN MEDINA
A- A A+

To Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας κοινοποίησε 55.019 νέα κρούσματα Covid-19 αυτό το Σαββατοκύριακο, εκ των οποίων 4.334 έχουν διαγνωστεί τις τελευταίες 24 ώρες. Επιπλέον ανακοίνωσε 379 σε αυτές τις 3 μέρες. Οι αριθμοί αυτοί είναι και οι υψηλότεροι για την Ισπανία σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν αυτό με τις περισσότερες περιπτώσεις και θανάτους του δεύτερου κύματος. Η ανίχνευση θετικών κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού διατηρεί αύξηση πάνω από 12% για τη δεύτερη συνεχόμενη Δευτέρα

Το καλύτερο που μπορεί να ειπωθεί για την επέκταση του κοροναϊού στην Ισπανία είναι ότι αναπτύσσεται σταθερά. Την περασμένη Δευτέρα, η αύξηση του αριθμού των διαγνώσεων ήταν 12,7% την εβδομάδα. Αυτήν τη Δευτέρα, 12,9%.

Με αυτές τις αυξήσεις, αυτό είναι το Σαββατοκύριακο με τις περισσότερες περιπτώσεις (55.019) και θανάτους (379). Τα σύνολα και στους δύο δείκτες είναι 1.240.697 θετικοί και 36.257 θάνατοι από τον κορωνοϊό.

Οι νέοι αριθμοί έρχονται σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο πολλές αυτόνομες κοινότητες ζητούν από την κυβέρνηση Σάντσεθ να επιτρέψει τον κατ'οίκον περιορισμό εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα της Ιβηρικής.

Ωστόσο, τόσο ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλα, όσο και υπουργός Άμυνας, Μαργαρίτα Ρόμπλες, ξεκαθάρισαν ότι η τρέχουσα κατάσταση, όσο ανησυχητική και αν είναι, δεν απαιτεί τόσο δρασιτκά μέτρα. «Θα πρέπει να περιμένουμε να αποδώσουν οι περιορισμοί που αποφασίσαμε τις προηγούμενες μέρες», τόνισε ο Ίλα. Επιπλέον, ο υπουργός επανέλαβε ότι πιστεύει ότι τα «δραστικά μέτρα» των κοινοτήτων θα καταστήσουν περιττή τη λήψη μιας τόσο σκληρής απόφασης, ακόμη και αν αυτή είναι η γραμμή στην οποία κινούνται η Γερμανία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από El País, La Vanguardia.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή