Ακόμη 3 εκατ. ευρώ από την Δανία στην Ελλάδα για τα ασυνόδευτα παιδιά

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 00:00
UPD:17:17
A- A A+

Τρία εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, δίνει η Δανία στην Ελλάδα για τη στήριξη των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, όπως έκανε γνωστό  η Υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας της χώρας Trine Rask Thyges στον  Αναπληρωτή Υπουργό  Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργο  Κουμουτσάκο. 

Η συμφωνία έρχεται προς ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας παροχής άλλων 3 εκ. ευρώ από την Δανία για την στήριξη των ασυνόδευτων παιδιών, που είχε υπογραφεί νωρίτερα φέτος.

Όπως αναφέρεται σττην νέα συμφωνία που υπογράφτηκε,\η χρηματοδότηση έρχεται έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά του ΚΥΤ Μόριας και τις ανάγκες στέγασης που προέκυψαν, ιδιαίτερα για ευάλωτες ομάδες.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία δομών φιλοξενίας,ενώ στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται, επίσης, προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και ένταξης στην ελληνική κοινωνία, ανάλογες με την ηλικία των παιδιών. 

Ο κ. Κουμουτσάκος είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Luciana Lamorgese, για το νέο σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο κ. Κουμουτσάκος, επίσης, την ενημέρωσε  για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με το σεισμό στη Σάμο.

Η Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας εξέφρασε τη συμπαράστασή της και δήλωσε πρόθυμη να παρέχει βοήθεια εφόσον χρειαστεί.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή