Κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων στο Ιράν και νέοι περιορισμοί

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 14:31
UPD:14:34
VIA REUTERES/WEST ASIA NEWS AGENCY
A- A A+

Το Ιράν ανέφερε τη Δευτέρα ρεκόρ (440) θανάτων λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων λόγω της πανδημίας σε 35.738, στη χώρα της Μέσης Ανατολής που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Τέθηκε ήδη η απαγόρευση μετακινήσεων σε και από 25 πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Τεχεράνης, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι η κυβέρνηση θα λάβει απόφαση για ένα πλήρες lockdown δύο εβδομάδων στην πρωτεύουσα

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σίμα Σαντάτ Λάρι, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι 8.289 περιπτώσεις του νέου κορωνοϊού είχαν καταγραφεί τις προηγούμενες 24 ώρες, φτάνοντας τον συνολικό αριρμό κρουσμάτων σε 628.780.

Το Ιράν ανακοίνωσε τους δύο πρώτους θανάτους του από τον Covid-19 στις 19 Φεβρουαρίου.

Ο επικεφαλής του Ιατρικού Συμβουλίου του Ιράν, Μοχαμαντρέζα Ζαφαργκάντι, αμφισβήτησε το επίσημο ποσό την Κυριακή και προειδοποίησε ότι το Ιράν είχε φτάσει σε «καταστροφικό ποσοστό θνησιμότητας», σύμφωμα με το πρακτορείο ειδήσεων φοιτητών ISNA.

«Ο επίσημος αριθμός των νεκρών βασίζεται μόνο στον αριθμό των εγγεγραμμένων ασθενών», δήλωσε ο Ζαφαργκάντι στο ISNA. «Μέσω επιτόπιων ερευνών σε νοσοκομεία και νεκροταφεία, το συμβούλιο μας έλαβε έναν αριθμό τουλάχιστον τρεις φορές υψηλότερο από τον επίσημο αριθμό θανάτων».

Το Ιατρικό Συμβούλιο είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που είναι υπεύθυνη για την αδειοδότηση ιατρών στο Ιράν.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή