Μελάνια Τραμπ - Τζιλ Μπάιντεν: Η επιρροή της πρώτης κυρίας και η συσπειρωτική δύναμη

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 12:42
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

Λευκός Οίκος.

A- A A+

Ως αινιγματική πρώτη κυρία, που ασκεί όμως επιρροή, έχει χαρακτηριστεί η Μελάνια Τραμπ. Από την άλλη πλευρά, η Τζιλ Μπάιντεν θεωρείται συσπειρωτική δύναμη πίσω από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, λίγες ώρες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Μελάνια Τραμπ, η αινιγματική πρώτη κυρία

Η 50χρονη Μελάνια Τραμπ εμφανιζόταν για καιρό επιφυλακτική να αναλάβει τον ρόλο της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, παραμένοντας φειδωλή στις παρεμβάσεις της. Ωστόσο, βρίσκεται στο πλευρό του συζύγου της όταν εκείνος την χρειάζεται.

Αντικείμενο εικασιών παραμένουν οι σκέψεις της τρίτης συζύγου του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία πήρε την αμερικανική υπηκοότητα το 2006. Συμμερίζεται άραγε τις απόψεις του συζύγου της; Είναι χαρούμενη στον γάμο της και στον ρόλο της πρώτης κυρίας;

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του CNN Κέιτ Μπένετ, η πρώτη κυρία «είναι πολύ πιο ισχυρή και έχει μεγαλύτερη επιρροή στον σύζυγό της» από όσο μπορούν να φανταστούν οι παρατηρητές. Σε βιβλίο που κυκλοφόρησε πέρυσι, η δημοσιογράφος παρουσίαζε τη Μελάνια Τραμπ ως μια δυνατή και ανεξάρτητη γυναίκα.

Η Μελάνια Τραμπ γεννήθηκε στη Σλοβενία, την οποία εγκατέλειψε για το Μιλάνο και το Παρίσι επιθυμώντας να γίνει μοντέλο. Η καριέρα της την έφερε στις ΗΠΑ το 1996, όπου συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ δύο χρόνια αργότερα. Παντρεύτηκαν το 2005 και απέκτησαν έναν γιο, τον 14χρονο Μπάρον. Αρχικά η Μελάνια δεν είχε ενθουσιαστεί με την ιδέα ο Ντόναλντ Τραμπ να γίνει πρόεδρος, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στην εφημερίδα Washington Post: «Μου είχε πει: “Έχουμε μια τόσο ωραία ζωή. Γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό;”».

REUTERS/BRIAN SNYDER
Τζιλ Μπάιντεν, η συσπειρωτική δύναμη

Από την άλλη πλευρά, η Τζιλ Μπάιντεν περιοδεύει εδώ και μήνες στις ΗΠΑ, με το μήνυμα πως μόνο ο σύζυγός της, Τζο, θα μπορέσει να συσπειρώσει τη χώρα. Η 69χρονη εκπαιδευτικός έχει αυξήσει τις επισκέψεις της σε πολιτείες – κλειδιά, με τους παρατηρητές να κάνουν λόγο για ζωντάνια που καμιά φορά μοιάζει να ξεπερνά αυτή του συζύγου της.

Η ίδια έχει αναφερθεί στις τραγωδίες που έχουν σημαδέψει τη ζωή του ζευγαριού. «Έμαθε να θεραπεύει μια οικογένεια και με τον ίδιο τρόπο θεραπεύουμε μια χώρα: με αγάπη, κατανόηση, μικρές χειρονομίες ευγένειας, θάρρος και μια απαρέγκλιτη ελπίδα» είπε, αναφερόμενη στο πώς ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα επέστρεψε στα καθήκοντά του λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του γιου του Μπο από καρκίνο στον εγκέφαλο το 2015.

Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν παντρεύτηκαν το 1977, πέντε χρόνια μετά την πρώτη τραγωδία που σημάδεψε τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, όταν η πρώτη του σύζυγος και η κόρη τους σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Η Τζιλ Μπάιντεν διέκοψε την καριέρα της όταν απέκτησε την κόρη τους Άσλεϊ το 1981, ωστόσο στη συνέχεια επέστρεψε στις σπουδές της και απέκτησε διδακτορικό στην εκπαίδευση. Εξακολουθεί να διδάσκει σε πανεπιστήμιο στη βόρεια Βιρτζίνια, κάτι που σκοπεύει να συνεχίσει ακόμη κι αν ο σύζυγός της εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

REUTERS/KEVIN LAMARQUE
Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή