Κώστας Λαλιώτης: Η ΝΔ φοβάται το πόρισμα Ζορμπά

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2007 10:04
UPD:10:54
A- A A+

Η Νέα Δημοκρατία φοβάται το πόρισμα Ζορμπά και τις εκλογές, τόνισε ο Κώστας Λαλιώτης σε δηλώσεις του στις εφημερίδες «Τα Νέα« και «Το Βήμα». Σύμφωνα με το μέλος της εκλογικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, «η κυβέρνηση φοβάται δυσάρεστες εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων και στόχος της είναι να μην ανοίξει η Βουλή για να μην κατατεθεί το πόρισμα Ζορμπά».

Με δεδομένη την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στις 21 Αυγούστου (με προσκεκλημένο για ακρόαση τον κ. Γ. Ζορμπά), ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και νυν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου» εκτίμησε πως «η εβδομάδα 21-28 Αυγούστου θα είναι κρίσιμη για το Κοινοβούλιο και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Όπως σημειώνει ο κ. Λαλιώτης, «αν ο κ. Καραμανλής προχωρήσει σε προκήρυξη εκλογών, η κίνηση αυτή ισοδυναμεί με γκρίζα πολιτική επιλογή. Δεν υπηρετεί τη Δημοκρατία, τη διαφάνεια, δεν σέβεται την ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες».

«Μια τέτοια επιλογή συνδέεται με το σύνδρομο του φόβου και του πανικού που έχει η ΝΔ προς τις επερχόμενες εκλογές και το πόρισμα Ζορμπά. Είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο για μια υπόθεση, όπως αυτή των δομημένων ομολόγων, που κυριάρχησε στο προσκήνιο της δημόσιας ζωής, να μην κατατεθεί το πόρισμα Ζορμπά στην ελληνική Βουλή για να αποκρυβεί η αλήθεια πριν από τις εκλογές» υπογραμμίζει ο κ. Λαλιώτης και προσθέτει:

«Είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ ζητεί εδώ και τώρα εκλογές. Την εβδομάδα 21-28 η ελληνική Βουλή πρέπει να είναι ανοιχτή για να κατατεθεί άπλετο φως στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων με όποια ευθύνη τεκμηριώνεται για υπουργεία, πολιτικά πρόσωπα και τη διαδρομή μαύρου χρήματος. Είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια».

Σήμερα εξάλλου συνεδριάζει η επιτροπή εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή