«Φρένο» στην Γιουνάιτεντ έβαλε η Άρσεναλ

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020 20:50
UPD:20:53
Pool via REUTERS/PAUL ELLIS
A- A A+

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρισκόταν σε ανοδική πορεία, αλλά η Άρσεναλ της «έκοψε την φόρα»!

Με γκολ-πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ στο 69ο λεπτό οι «κανονιέρηδες» πέτυχαν σπουδαίο «διπλό» επί των «μπέμπηδων» με 1-0, βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί της ομάδας του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ σε Αγγλία και Ευρώπη (3 νίκες, οι δύο στο Champions League και μία ισοπαλία). 

Η Άρσεναλ από την πλευρά της με το «διπλό» στο «Όλντ Τράφορντ», για την 7η αγωνιστική της Premier League, επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ ήταν η δεύτερη διαδοχική μετά το 3-0 επί της Ντάνταλκ στο Europa League.Παράλληλα, ήταν η πρώτη επιτυχία για το συγκρότημα του Μικέλ Αρτέτα επί της Γιουνάιτεντ στο «Θέατρο των Ονείρων» από το 2006 (για το πρωτάθλημα).

Η Νιουκάστλ έκανε «δώρο» στην Λϊβερπουλ τη... μοναξιά της κορυφής. Οι «ανθρακωρύχοι» επικράτησαν με 2-1 της Έβερτον στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», με τους «εφοπλιστές» να μένουν σε τρίτο ματς χωρίς νίκη, ενώ ήταν η δεύτερη σερί ήττα μετά το 2-0 από την Σαουθάμπτον στις 25 Οκτωβρίου.

Σκόρερ και των δύο τερμάτων ήταν ο 28χρονος Άγγλος επιθετικός, Κάλουμ Γουΐλσον, ενώ για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι σκόραρε ο «συνήθης ύποπτος» στο τρέχον πρωτάθλημα, Κάλβερτ-Λιούιν.

Μετά τις εντυπωσιακές νίκες επί των Λίβερπουλ και Λέστερ και το 5Χ5 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, η Άστον Βίλα γνώρισε την 2η σερί εντός έδρας ήττα (προηγήθηκε αυτή από την Λιντς) με το εντυπωσιακό 3-4 από την Σαουθάμπτον, η οποία «τρέχει» ένα εντυπωσιακό σερί τετράδας αγώνων με 3 νίκες και μία εκτός έδρας ισοπαλία με την Τσέλσι (3-3).

Οι «Αγιοι» έκαναν εκπληκτικό ματς για 60 λεπτά, όταν και προηγήθηκαν με 4-0, ωστόσο, από κει και πέρα «κατέβασαν ταχύτητα» με αποτέλεσμα οι «χωριάτες» να πετύχουν τρία γκολ, εκ των οποίων τα δύο στις καθυστερήσεις του ματς.

Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο 26χρονος Άγγλος μέσος, Τζέιμς Γουόρντ-Πράους ο οποίος είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ της ομάδας του, ενώ στη συνέχεια πέτυχε δύο τέρματα ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις