Ερντογάν: Στήριξη στους αδελφούς της Σμύρνης - 58 οι νεκροί από τον σεισμό

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020 14:23
UPD:14:24
via REUTERS/PRESIDENTIAL PRESS OFFICE
A- A A+

Μήνυμα στήριξης προς τους σεισμόπληκτους της Σμύρνης έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόσω συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στα ερείπια των γκρεμισμένων κτιρίων.

«Είμαστε αποφασισμένοι να θεραπεύσουμε τις πληγές των αδελφών μας στη Σμύρνη, οι οποίοι επλήγησαν από τον σεισμό» δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο έβδομο τακτικό συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 58, ενώ οι τραυματίες προσεγγίζουν τους 900, η πλειοψηφία των οποίων -το 76%- έχει ήδη πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομείο.

Από το χτύπημα του Εγκέλαδου, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, κατέρρευσαν ή υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές πάνω από 20 κτίρια. Μέχρι στιγμής, από τα συντρίμμια έχουν απεγκλωβιστεί περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 6,7 Ρίχτερ προκάλεσαν τον θάνατο και δύο παιδιών στη Σάμο, ηλικίας 17 και 15 ετών, τα οποία καταπλακώθηκαν από τοίχο, κατά τη διάρκεια ενός εκ των 144 μετασεισμών (σ.σ. οι 21 άνω των 4 Ρίχτερ).

Η Τουρκία αποτελεί μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη. Τον Αύγουστο του 1999, σεισμός 7,6 Ρίχτερ κοντά στην Κωνσταντινούπολη στοίχισε τη ζωή σε 17.000 ανθρώπου, ενώ το 2011, ισχυρή σεισμική δόνηση στην πόλη Βαν οδήγησε στον θάνατο περισσότερων από 500 ανθρώπων. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή