Συνεχίζεται κανονικά ο επαγγελματικός αθλητισμός στη Μ. Βρετανία

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020 11:04
UPD:11:17
Pool via REUTERS/TIM KEETON

Soccer Football - Premier League - Sheffield United v Manchester City - Bramall Lane, Sheffield, Britain - October 31, 2020 Manchester City's Phil Foden in action with Sheffield United's Chris Basham Pool via REUTERS/Tim Keeton EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications. Please contact your account representative for further details.

A- A A+

To lockdown που ανακοίνωσε το Σάββατο (31/10) ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δεν θα επηρεάσουν τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις του Νησιού τις προσεχείς εβδομάδες.

Τα μέτρα που στοχεύουν στον περιορισμό της πανδημίας του Covid-19 θα τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη Πέμπτη (5/11) 'έως τις Δεκεμβρίου κι όπως διευκρίνισε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός πολιτισμού της χώρας που έχει και την εποπτεία του αθλητισμού Όλιβερ Ντάουντεν «τα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους επιτρέπονται, οπότε αυτό περιλαμβάνει και τον αθλητισμό υψηλού επιπέδου, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών».

Το πρωτάθλημα της Premier League, που διεκόπη για τρεις μήνες τον περασμένο Μάρτιο λόγω του πρώτου κύματος της πανδημίας, πιθανότατα θα... επωφεληθεί από την εξαίρεση που ανέφερε ο Ντάουντεν, όπως αναμένεται να συμβεί και για ορισμένους αγώνες ιπποδρομιών, τένις και ράγκμπι.

Το ATP finals, που συγκεντρώνει τους οκτώ καλύτερους παίκτες της σεζόν και θα συμμετάσχει και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έχει προγραμματιστεί από τις 15 έως τις 22 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

«Μετά την ανακοίνωση του Βρετανού πρωθυπουργού, το Masters του Λονδίνου θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ATP και προστίθεται:

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλες τις αρμόδιες αρχές, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων των συμμετεχόντων στο τουρνουά».

Οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν, δεν αφορούν την Σκωτία, την Ουαλία και την Βόρεια Ιρλανδία, καθώς εμπίπτει στις Αρχές κάθε βρετανικής επαρχίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, η πανδημία προκάλεσε σχεδόν ένα εκατομμύριο κρούσματα και περισσότερους από 46.000 θανάτους, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις