Όξυνση της αντιπαράθεσης εν όψει εκλογών

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2007 14:41
UPD:15/08/2007 16:16
A- A A+

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την ώρα που οργιάζει η φημολογία για επίσπευση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, που όπως είπε, είναι ακατάλληλος για πρωθυπουργός, και του Κώστα Λαλιώτη, τον οποίο χαρακτήρισε «απόβλητο του πολιτικού συστήματος» http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/08/14/1398479.htm . Απαντώντας στο χαρακτηρισμό του πρώην πρωθυπουργού, ο Κώστας Λαλιώτης προσερχόμενος στη συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι δεν ασχολείται με «φαντάσματα του παρελθόντος».

«Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει ξανά την πόλωση και την οξύτητα κάτι το οποίο είναι κακό για όλους μας και για τη πολιτική ζωή της χώρας», παρατήρησε από την πλευρά του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Ζαγορίτης, σε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984.

«Αυτές είναι μέθοδοι παλαιάς κοπής, ο κόσμος έχει απορρίψει και την πόλωση και την οξύτητα. Πάνω σε αυτή τη βάση νομίζω ότι είναι πάρα πολύ κακό να ξανακυλήσουμε, γιατί περί αυτού πρόκειται, μιας και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει επιχειρήματα μιας και το ΠΑΣΟΚ έχει ελλείμματα στην πολιτική του, μιας και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αδυναμία, να ξανακυλήσουμε σε κουβέντες οι οποίες μας οδηγούν στο παρελθόν σε άναρθρες κραυγές, σε κατηγορίες, σε πράγματα τα οποία θα πρέπει ή θα έπρεπε να έχουν ξεπεραστεί», σημείωσε ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος και πρόσθεσε: «Όμως είναι φυσιολογικό, όταν ο κ. Παπανδρέου και οι περί αυτόν, από τον κ. Λαλιώτη μέχρι όποιον ανακατεύεται σε αυτές τις ιστορίες, έχουν βάλει ως στόχο να δυναμιτίσουν την πολιτική ζωή της χώρας. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή».

Όπως εκτίμησε, «ο κόσμος θα δώσει την ευκαιρία στη ΝΔ και στον Κώστα Καραμανλή να συνεχίσουν την προσπάθεια και θα αδειάσουν αυτού τους είδους τις μεθοδεύσεις τις οποίες προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ πάνω στην αδυναμία του να κάνει πραγματική αντιπολίτευση.

Σε ερώτηση εξάλλου για το πότε θα προκηρυχθούν οι εκλογές, ο κ.Ζαγορίτης αρνήθηκε να πει κάτι συγκεκριμένο.

Ωστόσο πληθαίνουν τα σενάρια για επίσπευση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών με πιθανή ημερομηνία ακόμα και τις 16 Σεπτεμβρίου. Πάντως πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται η 23η Σεπτεμβρίου καθώς η κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο για να «περάσει» τα πέντε νομοσχέδια των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ που είναι σε εκκρεμότητα.

Την προεκλογική ετοιμότητα εντείνει και το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, καθώς και οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, θα βρίσκονται στην Αθήνα την Πέμπτη. Στις 16 Αυγούστου ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση στο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, αντικείμενο της οποίας δεν θα είναι μόνο η ατζέντα της ΔΕΘ (7-9 Σεπτεμβρίου), αλλά και ο γενικότερος εκλογικός σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Με αφορμή την επίσπευση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών, ο Κώστας Λαλιώτης τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία φοβάται τις εκλογές και το πόρισμα Ζορμπά http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/08/14/1398421.htm . «Η κυβέρνηση –υπογράμμισε- φοβάται δυσάρεστες εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων και στόχος της είναι να μην ανοίξει η Βουλή –επισπεύδοντας τη διεξαγωγή των εκλογών- για να μην κατατεθεί το πόρισμα Ζορμπά» για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η Βουλή θα πρέπει να ανοίξει για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ούτως ώστε να κατατεθεί το πόρισμα για λόγους «πολιτικού ήθους και διαφάνειας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή