Ιράν: Αυξάνονται τα κρούσματα, αυξάνονται και οι περιορισμοί

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 16:30
UPD:16:31
VIA REUTERS/WANA NEWS AGENCY
A- A A+

Το Ιράν επιβάλλει νέους περιορισμούς για την αναχαίτιση της εξάπλωσης κορωνοϊού, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων.

Οι γάμοι, οι θρησκευτικές λειτουργίες και τα συνέδρια θα απαγορευτούν στην πρωτεύουσα του Ιράν μέχρι νεωτέρας, καθώς το έθνος που έχει πληγεί περισσότερο στη Μέση Ανατολή μάχεται ένα νέο κύμα Covid-19, ανέφερε η αστυνομία το Σάββατο.

Ο Πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι ανακοίνωσε εν τω μεταξύ νέους περιορισμούς που θα τεθούν σε ισχύ την Τετάρτη σε 25 από τις 31 επαρχίες του Ιράν για 10 ημέρες.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε ότι η αστυνομία της Τεχεράνης είχε παρατείνει κατά μία εβδομάδα το κλείσιμο επιχειρήσεων, όπως σαλόνια ομορφιάς, τσαγερί, κινηματογράφους, βιβλιοθήκες και γυμναστήρια.

Η αστυνομία μπορεί να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις και εκείνες που παραβιάζουν τα πρωτόκολλα υγείας θα κλείσουν, ανέφερε ο IRNA ο αξιωματούχος της αστυνομίας Ναντέρ Μοράντι.

Η υφυπουργός Υγείας Αλιρέζα Ραϊσί δήλωσε σε τηλεοπτική ενημέρωση του Τύπου ότι οι νέοι περιορισμοί από την επόμενη εβδομάδα στις 25 επαρχίες και 89 κομητείες θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο ιδρυμάτων όπως σχολεία, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες και τζαμιά.

Ο Ρουχάνι τόνισε ότι πρέπει να τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα υγείας κατά τη διεξαγωγή γάμων και κηδειών σε αυτές τις επαρχίες και κομητείες.

Οι ιρανικές αρχές κατηγόρησαν την απότομη αύξηση των περιπτώσεων σε άτομα που δεν τήρησαν τους περιορισμούς και ο Ρουχάνι είπε ότι θα δημιουργηθεί ένα αρχηγείο επιχειρήσεων για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τα πρωτόκολλα υγείας.

Οι συνολικοί θάνατοι λόγω της πανδημίας αυξήθηκαν κατά 386 τις τελευταίες 24 ώρες και έφτασαν τους 34.864, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λάρι στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι το Σάββατο, προσθέτοντας ότι οι συνολικές περιπτώσεις αυξήθηκαν κατά 7.820, σε 612.772 συνολικά.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή