Βίντεο του ΚΚΕ για την Χρυσή Αυγή στο youtube

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 22:12
UPD:23:47
INTIME NEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Βίντεο με τον τίτλο; «Χρυσή Αυγή: Ποιοι τη «φούσκωσαν» και ποιοι την πολέμησαν» προβλήθηκε στην αποψινή εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή» κατά την διάρκεια της παρουσίασης της έκδοσης «Η Δίκη της Χρυσής Αυτής. Η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου της εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης». .

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Όπως ειπώθηκε, το βίντεο αναφέρεται στο «Πώς μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση όπως η Χρυσή Αυγή, βγήκε από το περιθώριο στο προσκήνιο. Η στήριξη της από το ίδιο το σύστημα και τμήματα της αστικής τάξης. Οι πρώιμες σχέσεις με χουντικούς, αντικομμουνιστές, με άλλες φασιστικές ομάδες που δρούσαν βίαια, με βομβιστικές επιθέσεις, τραμπουκισμούς, επιθέσεις σε μετανάστες, γραφεία του ΚΚΕ, σχολές, σχολεία και διαδηλώσεις.

Επίσης. ως αιτία για την γιγάντωση του ναζισιτκού μορφώματος εξετάζεται και η «ευκαιρία» που έδωσε η οικονομική κρίση,ενώ γίνεται αναφορά στο «λιβάνισμα από τα ΜΜΕ» στην «βίαιη ναζιστική εγκληματική δράση, με καταδρομικές επιθέσεις σε αλλοδαπούς και συνδικαλιστές» και οι δολοφονίες.

Στο βίντεο τέλος εξετάζονται οι πολιτικές ευθύνες αλλά και το ποιοι καλλιέργησαν την ανοχή απέναντι της, η επιστράτευση της θεωρίας των «δύο άκρων», τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία της πολύκροτης δίκης, για τον βαθιά συστημικό χαρακτήρα της και  η «μεγάλη συμβολή της πάλης του λαού», για την καταδίκη της

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στο κανάλι του ΚΚΕ στο YouTube.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή