Σχεδόν 25.000 τα νέα ημερήσια κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 18:46
UPD:18:47
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε την Παρασκευή 24.405 νέα κρούσματα COVID-19 και επιπλέον 274 θανάτους εντός 28 ημερών από ένα θετικό τεστ, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Τα νέα αυτά στοιχεία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει πάση θυσία ένα νέο καθολικό lockdown, ελέω της οικονομικής κατάτασης στην οποία έχει περιέλθει λόγω της πανδημίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντομίνικ Ραάμπ δήλωσε την ότι ένα εθνικό lockdown στην Αγγλία δεν είναι τόσο αναγκαίο ακόμα, προσθέτοντας ότι αν και η κατάσταση γίνει  σοβαρή, είναιο σίγουρος για την προσέγγιση της κυβέρνησης.

«Έχουμε δει κάποια στοιχεία από τότε που αρχίσαμε να εφαρμόζουμε αυτήν την κλιμακωτή προσέγγιση καθώς ο ρυθμός αύξησης των μολύνωσεων έχει επιβραδυνθεί», δήλωσε ο Raab στο BBC TV, προσθέτοντας ότι ήταν σημαντικό να τηρούνται οι τοπικοί κανόνες.

«Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αποφεύγουμε τα πιο δραστικά μέτρα που δεν θέλουμε να λάβουμε λόγω του αντίκτυπου που θα είχαν στην οικονομία».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή