Στοπ σε 74 τόνους ακατάλληλα λεμόνια στο Τελωνείο Πειραιά

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2007 12:02
A- A A+

Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ακατάλληλων για κατανάλωση προϊόντων φυτικής προέλευσης τα τελευταία χρόνια (η έκτη μεγαλύτερη από το 2003), μπλόκαραν στο Ε’ Τελωνείο Πειραιά, οι υπηρεσίες ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά.

Πρόκειται για 74 τόνους λεμόνια προέλευσης Αργεντινής, τα οποία επρόκειτο να εισαχθούν στην χώρα μας αποθηκευμένα σε τρία κοντέινερ. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας των γεωπόνων της Νομαρχίας διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν σε προχωρημένο βαθμό σήψης, ήταν μουμιοποιημένα και παρουσίαζαν βασιδιοσπορίδια (σε μορφή σκόνης).

Αμέσως δόθηκε εντολή για την απαγόρευση εισόδου στην εγχώρια αγορά της τεράστιας αυτής παρτίδας που σύμφωνα και με τον Ε.Κ. 1799/2001 για τα εσπεριδοειδή, κρίνεται ακατάλληλη για κατανάλωση.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν, τόσο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά.

Συνολικά από το 2003, πάνω από 1.650 τόνοι ακατάλληλα προϊόντα έχουν μπλοκαριστεί από τους γεωπόνους της Νομαρχίας στο Ε’ Τελωνείο Πειραιά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή