Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τις πλημμύρες στην Ινδία

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2007 16:55
A- A A+

Δέκα ακόμη πτώματα ανασύρθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο κρατίδιο Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από τις πλημμύρες το τελευταίο διάστημα στους 300.

Θάνατοι αναφέρθηκαν επίσης από κατολισθήσεις στα κρατίδια Ουταραχάντ και Χιμασάλ Πραντές στα βόρεια, όπου έχουν αποκλειστεί δρόμοι που συνδέουν πολλά χωριά. Σε άλλες περιοχές η στάθμη των υδάτων άρχισε να υποχωρεί, ενώ αξιωματούχοι στην Υπηρεσία για την Αντιμετώπιση Καταστροφών ανέφεραν ότι οι νεκροί από τις πλημμύρες από την αρχή του χρόνου έφθασαν τους 1.883.

Πάνω από 15 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί στο κρατίδιο Μπιχάρ ενώ οι ζημιές στις καλλιέργειες ξεπερνούν τα 66 εκατομμύρια δολάρια.

Αξιωματούχοι επισήμαναν ότι οι πλημμύρες ήταν καταστρεπτικότερες εφέτος σε σχέση με το 2006 οπότε είχαν χάσει την ζωή τους περί τα χίλια άτομα.

Εξάλλου, οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Βόρεια Κορέα έφθασαν τους 220 σύμφωνα με νεότερο απολογισμό στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ, ενώ αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί. Από τις καταρρακτώδεις βροχές που άρχισαν στις 7 Αυγούστου οι άστεγοι υπολογίζονται σε 200 με 300.000, ανέφερε αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

Οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας κάνουν λόγο για περαιτέρω βροχοπτώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή