Γαλλία: Συνελήφθη άνδρας με μαχαίρι στη Λυών

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 16:31
UPD:18:11
leprogres

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Ένας Αφγανός οπλισμένος με μαχαίρι συνελήφθη πριν από λίγο στη Λυών της Γαλλίας. Ο άνδρας, ντυμένος με παραδοσιακή ενδυμασία, κρατούσε μαχαίρι και θεωρήθηκε ύποπτος και επικίνδυνος από τις αρχές.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα Liberation πως θεώρησαν τον ύποπτο έτοιμο να «αναλάβει δράση» για αυτό και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ο άνθρωπος που προσήχθη «είχε μαζί του ένα μαχαίρι 30 εκατοστών και φαινόταν έτοιμος να αναλάβει δράση», είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πιερ Ολιβέρ, ο δήμαρχος του δεύτερου διαμερίσματος της πόλης.

Ο ηλικίας 26 ετών και αφγανικής υπηκοότητας, άνδρας περιφερόταν στην οδό Βικτόρ Ουγκό κρατώντας ένα μαχαίρι, όταν συνελήφθη, συμπλήρωσε η εισαγγελία της Λιόν.Ο ύποπτος, ήδη «γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών», σύμφωνα με μια άλλη πηγή με γνώση της έρευνας, τέθηκε υπό κράτηση για «παράνομη οπλοφορία και απειλές με μαχαίρι», διευκρίνισε η εισαγγελία.

Αναμένεται να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, είπε επίσης μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Την έρευνα έχει αναλάβει η δικαστική αστυνομία της Λιόν, διευκρίνισε η εισαγγελία, επιβεβαιώνοντας πως «σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με τα κίνητρά του, την προσωπικότητά του και το προφίλ του» υπόπτου.

Προ ημερών ο σιδηροδρομικός σταθμός Παρ-Ντιέ στη Λυών της Γαλλίας, είχε εκκενωθεί νωρίτερα μετά από ύποπτη συμπεριφορά ενός ατόμου το οποίο και συνελήφθη. Αρκετοί μάρτυρες είχαν αναφέρει ότι μια γυναίκα που μετέφερε αρκετές τσάντες απείλησε να τις ανατινάξει ενώ φέρεται να φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ».

Σήμερα έχουν σημειωθεί στη χώρα μια σειρά αιματηρών επιθέσεων με 3 νεκρούς, μεταξύ των οποίων ο αποκεφαλισμός μιας γυναίκας και πολλούς τραυματισμούς,  με κοινό σημείο τις λέξεις «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος).

Πηγές: Reuters, Liberation.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή