Ολυμπιακός - Κριστιάν Νασούτι για το κέντρο της άμυνας

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2007 10:20
A- A A+

Ο 24χρονος αργεντινός αμυντικός της Ρίβερ Πλέιτ, Κριστιάν Χαβιέρ Νασούτι, είναι ο παίκτης που επελέγη για το κέντρο της αμυνας του Ολυμπιακού (το οποίο και πάλι παρουσίασε προβληματική λειτουργία στο φιλικό με την Εσπανιόλ, νίκη 3-2 για τους Καταλανούς).

Στην Αργεντινή θεωρούν δεδομένη την μεταγραφή, τονίζοντας οτι τις επόμενες 48 ώρες θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία έναντι 1 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο Νασούτι διαθέτει ιταλικό διαβατήριο, οπότε δεν θα καλύψει θέση ξένου στους Πρωταθλητές Ελλάδος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sportday ο Νασούτι δήλωσε ότι τον ελκύει το γεγονός ότι με αυτή τη μεταγραφή ανοίγει ο δρόμος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, το οποίο ονειρευόταν από μικρό παιδί. «Και ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ σημαντική ομάδα στη χώρα του, με συνεχή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και από ό,τι έμαθα παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη και σημαντική ομάδα στη χώρα της, η οποία παίζει πάντα σε διεθνείς διοργανώσεις και κυρίως στο Τσάμπιονς Λιγκ... Γνωρίζω ότι πρόσφατα πήγε εκεί και ο "Λόμπο" Λεντέσμα και μου είπαν ότι στην ελληνική ομάδα έχουν πάει τόσο ο Γκαλέτι όσο και ο Νούνιες της Αρχεντίνος Τζούνιορς. Θα είναι καλή για μένα η παρουσία τόσων Αργεντινών. Θα με βοηθήσουν να προσαρμοστώ πιο γρήγορα. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να συνεχίσω να βελτιώνομαι αγωνιστικά. Έχω φιλοδοξίες μεγάλες και θέλω να φθάσω ακόμα πιο ψηλά».

«Τώρα πάω στην Ελλάδα. Απομένουν λεπτομέρειες. Έχω να λύσω κάποια θεματάκια με τη Ρίβερ. Πιστεύω ότι μέχρι την Κυριακή θα έχουν τελειώσει όλα και θα ταξιδέψω για την Αθήνα. Θα πάω για να πάρω τίτλους και ελπίζω ότι με τις εμφανίσεις μου στο Τσάμπιονς Λιγκ θα πείσω τον Μπασίλε να με καλέσει στην εθνική Αργεντινής», συμπλήρωσε ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός.

Ο Κριστιάν Νασούτι (1,80μ.) γεννήθηκε στις 06/09/1982 στο Σαν Μαρτίν (προάστιο του Μπουένος Αϊρες) και ξεκίνησε την καριέρα του απο την Πλατένσε στην Β' κατηγορία της Αργεντινής (2001), ωστόσο οι υπεύθυνοι της Ρίβερ Πλέϊτ ξεχώρισαν γρήγορα το ταλέντο του και τον απέκτησαν το 2003.

Την περίοδο 2005/06 ο Νασούτι προτίμησε να μετακομίσει στο Μεξικό για να φορέσει την φανέλα της Μορέλια, όπου είχε 50 συμμετοχές και 3 γκολ, ωστόσο το 2006 αποφάσισε να επιστρέψει στην Αργεντινή για να φορέσει εκ νέου την φανέλα της Ρίβερ Πλέϊτ (20 συμμετοχές / 1 γκολ).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις