Φάρμα εντόμων στη Γαλλία

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 07:00
REUTERS/STAFF

Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Ynsect, Antoine Hubert, εξετάζει τα σκουλήκια - γεύματα στο εργαστήριο του αγροκτήματος εντόμων Ynsect.

A- A A+

Το 2011 δημιουργήθηκε η Ÿnsect, μια γαλλική εταιρεία που αναδείχτηκε σε ηγέτη στην αναπαραγωγή εντόμων και τη μετατροπή τους σε ένα εξαιρετικό συστατικό για τη διατροφή των ζώων αλλά και ως λίπασμα φυτών.

REUTERS/STAFF

Δοχεία με αλεύρι εντόμου, έλαιο εντόμου και λίπασμα φτιαγμένο από έντομα στο αγρόκτημα εντόμων Ynsect.

Με περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια που έχουν συγκεντρωθεί από τη δημιουργία του, η Ÿnsect απασχολεί 130 άτομα και λειτουργεί ένα πιλοτικό καθετοποιημένο αγρόκτημα στη Γαλλία από το 2016, όπου έχει αναπτύξει υψηλή τεχνολογία. 

REUTERS/STAFF

Τα δοχεία για σκουλήκια φαγητού κατά τη διαδικασία σίτισης στο αγρόκτημα εντόμων Ynsect.

Με βάση την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση, η Ÿnsect κατασκευάζει μια δεύτερη μονάδα στο Poulainville, Ÿnfarm, η οποία θα είναι, με στόχο παραγωγής περισσότερους από 100.000 τόνους ετησίως, τη μεγαλύτερη κάθετη φάρμα εντόμων στον κόσμο. 

REUTERS/STAFF

Ο Antoine Hubert, δείχνει ένα δοχείο ενήλικων σκαθαριών που ταΐζονται με σκουλήκια, τα οποία χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή, στο εργαστήριο του αγροκτήματος Ynsect.

Η Ÿnsect επιδιώκει να φέρει μία επανάστση στη διατροφική αλυσίδα καθώς η αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης ζωικών πρωτεϊνών μεταξύ 2007 και 2030 αναμένεται να φτάσει το 52%.

REUTERS/STAFF

Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του Ynsect, Antoine Hubert, παρουσιάζει γεύματα από σκουλήκια στο εργαστήριο του αγροκτήματος εντόμων Ynsect.
 

H εταιρεία είναι πλέον μέρος του Next 40, μιας πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση για πολλά υποσχόμενες εταιρείες και αποτελεί παράδειγμα start up εταιρείας.

naftemporikigr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή