Αλ. Παπαρήγα: Πρέπει να υποστούν απώλειες και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2007 15:56
A- A A+

Τη στήριξη στο ΚΚΕ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα, καθώς, όπως είπε, η ψήφος στο Κομουνιστικό Κόμμα είναι ο καλύτερος τρόπος σήμερα για να εκφραστεί όλη η κλίμακα της λαϊκής σκέψης, από την δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση και διαμαρτυρία, ως την επιλογή για αντίσταση και ρήξη με προοπτική την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας.

«Στις εκλογές αυτές πρέπει να υποστούν υπολογίσιμες απώλειες και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» είπε η κ. Παπαρήγα, καθώς, όπως ανέφερε, και οι δύο έδωσαν και δίνουν παροχές στο κεφάλαιο τοις μετρητοίς και προσβλητικά ψίχουλα επί πιστώσει στο λαό και σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα, κάλεσε τους εργαζομένους να μη δεχθούν καμία θυσία, «ούτε το επικίνδυνο σύνθημα της εθνικής ομοψυχίας απέναντι στην ταξική πολιτική, πολύ περισσότερο να γίνονται αντικείμενο υποσχέσεων πτωχοκομείου και κρατικής και επιχειρηματικής “φιλανθρωπιάς”».

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ έκανε επίσης λόγο για προσχήματα που χρησιμοποιούνται για την πρόωρη προκήρυξη των εκλογών, «για μανούβρα των αστικών πολιτικών δυνάμεων για να ξεπερνάνε τις δικές τους δυσκολίες και να διατηρούν την ικανότητα εγκλωβισμού και χειραγώγησης των εργαζομένων».

Κριτήριο ψήφου, όπως είπε, αποτελεί:

Η καταδίκη της 20ετούς πολιτικής της λιτότητας, της ακρίβειας και της ανεργίας, της ευκαιριακής μερικής απασχόλησης.

Των μισθών και συντάξεων πείνας, που στην ουσία μεταβάλλονται όλο και πιο πολύ σε μικρά επιδόματα.

Της ιδιωτικοποίησης των δασών και των ελεύθερων χώρων, των ΔΕΚΟ, των λιμανιών και των αεροδρομίων, των ακτών και των ορεινών όγκων.

Της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, της Υγείας, των κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών.

Της περιστολής των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, της αυξανόμενης κρατικής καταστολής και βίας, της σύγκρουσης νέων κρατικών και ιδιωτικών μηχανισμών βίας, εκφοβισμού και προβοκάτσιας.

Των εκχωρήσεων των κοινωνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων στη νεοταξική ιμπεριαλιστική πολιτική, στην αλλαγή των συνόρων, στις στρατιωτικές επεμβάσεις, στη θεσμοθετημένη αλλαγή του αμυντικού δόγματος σε νεοταξικό επιθετικό, με μισθοφορικό στρατό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή