Αυγενάκης: Βρήκαμε χάλι, ανοργανωσιά και αταξία στον αθλητισμό

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 13:01
UPD:13:04
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Συνέντευξη στην εκπομπή «Αταίριαστοι», στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, παραχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. 

Αναφορικά με τις δράσεις στον αθλητισμό, ο υφυπουργός επισήμανε ότι εφαρμόστηκε το πρόγραμμα ΧΙΛΩΝ για αξιολόγηση των Ομοσπονδιών και επιχορήγησή τους, καταγράφονται για πρώτη φορά οι αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας με το πρόγραμμα ΠΕΛΟΠΑΣ, έγινε αξιοποίηση Ολυμπιακής εγκατάστασης (το κλειστό των Άνω Λιοσίων) και το κράτος απόκτησε την κυριότητα του Ολυμπιακού Χωριού.

Επίσης, εστίασε στην ενεργοποίηση του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε να υπάρχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τα σωματεία της χώρας κι έκανε λόγο για μεγάλο «χάλι, ανοργανωσιά και αταξία», από τα ευρήματα που προέκυψαν.

Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης, «στόχος μας είναι να θεραπεύσουν τα σωματεία όσα προβλήματα έχουν οι αιτήσεις τους, που δεν πληρούν τα ελάχιστα κριτήρια των νόμων, ώστε να μπορέσουν να λειτουργούν στην πλειοψηφία τους σύννομα και νοικοκυρεμένα».

Τα αθλητικά σωματεία που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και εγγράφονται στο Μητρώο της ΓΓΑ θα χρηματοδοτηθούν, όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, με το ποσό των 12 εκατ. ευρώ. βάσει τριών κριτηρίων: αριθμός αθλημάτων που καλλιεργούν, αριθμός νόμιμων προπονητών που απασχολούν και αριθμός αθλητών που διαθέτουν.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι το Μητρώο συνδέεται με τους εκλογικούς καταλόγους των Ομοσπονδιών, ώστε να προκύπτει από εκεί το εκλογικό τους σώμα.

Όπως διευκρίνισε, «δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να κλείσουν τα σωματεία. Στόχος μας είναι να καταγραφούν, να είναι σύννομα και νοικοκυρεμένα, ώστε και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης να γνωρίζει που αθλείται αυτός και τα παιδιά του. Θέλουμε να ενισχύσουμε τον αθλητισμό, αλλά να υπάρχει διαφάνεια στο αθλητικό οικοδόμημα».

Ως προς την επιστροφή του φίλαθλου κοινού στα γήπεδα, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι θα πραγματοποιηθεί όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις