Πολύ σοβαρά προβλήματα στη Τζαμάικα από τον κυκλώνα Ντιν-Κατευθύνεται προς το Μεξικό

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2007 09:35
EPA/ORLANDO BARRIA

A- A A+

Σοβαρότατα προβλήματα στις νότιες ακτές της Τζαμάικα προκάλεσε στο πέρασμά του ο κυκλώνας Ντιν.

Πολλές περιοχές στην πρωτεύουσα Κίνγκστον πλημμύρησαν, ξεριζώθηκαν δέντρα και καταστράφηκαν στέγες σπιτιών να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές στην πρωτεύουσα Κίνγκστον, να ξεριζωθούν δένδρα και να καταστραφούν στέγες σπιτιών.150.000 νοικοκυριά έχουν μείνει ήδη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις δυτικές ακτές της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της Τζαμάικα Πόρτια Σίμσον Μίλερ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τις επόμενες 30 ημέρες και παραχώρησε ειδικές εξουσίες στις δυνάμεις ασφαλείας για να για να αποτρέψουν φαινόμενα λεηλασιών στις κατεστραμμένες από τον κυκλώνα περιοχές. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν μάλιστα δύο άτομα που επιχειρούσαν να κλέψουν εγκατατελλειμένα σπίτια και καταστήματα.

Οι αρχές έχουν καλέσει τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους καθώς ο Ντιν συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 230 χιλιομέτρων την ώρα και από κυκλώνα κατηγορίας 4 που είναι σήμερα ενδέχεται να ενισχυθεί ακόμη και να φτάσει στην 5η και ανώτερη βαθμίδα της πενταβάθμιας κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον.

Ο κυκλώνας έχει προκαλέσει τον θάνατο 9 ανθρώπων στην Μαρτινίκα, την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία και ήδη περνά νότια των νησιών Καϊμάν και κατευθύνεται προς τη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού. Οι αρχές στο Γιουκατάν έχουν κηρύξει «πορτοκαλί» συναγερμό, προειδοποιώντας τους κατοίκους ότι ο κίνδυνος είναι άμεσος. Ηδη έχει διαταχθεί η απομάκρυνση 90.000 τουριστών από τα θέρετρα Κανκούν και Κοζουμέλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή