Stamen Grigorov: Τι ανακάλυψε ο γιατρός που τιμά με doodle η Google

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 11:08
UPD:11:09
Screenshot - Google
A- A A+

Αφιερωμένο στον Βούλγαρο γιατρό και μικροβιολόγο, Stamen Grigorov, είναι το doodle της Google, με αφορμή τη συμπλήρωση 142 χρόνων από τη γέννησή του, στις 27 Οκτωβρίου 1878.

Ο Grigorov είναι γνωστός για την ανακάλυψη του Γαλακτοβάκιλλου, του βακτηρίου που είναι απαραίτητο για τη ζύμωση του γιαουρτιού.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του, τα πέρασε στο χωριό Studen Izvor, όπου και γεννήθηκε. Ακολούθως μετέβη στο Μονπελιέ της Γαλλίας, όπου ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του. Ακολούθησαν σπουδές στην ιατρική, στη Γενεύη της Ελβετίας.

Το 1905, σε ηλικία 27 ετών, ο Grigorov έκανε την ανακάλυψη, για την οποία είναι πιο γνωστός. Στο μικροβιολογικό εργαστήριο του καθηγητή Léon Massol στη Γενεύη, ανακάλυψε ότι ένα συγκεκριμένο στέλεχος βακίλου είναι η πραγματική αιτία για την ύπαρξη φυσικού γιαουρτιού.

Εκτός από την ανακάλυψη Γαλακτοβάκιλλου, ο Grigorov συνέβαλε στη δημιουργία εμβολίου κατά της φυματίωσης (το εμβόλιο είναι το κύριο έργο των Albert Calmette και Camille Guérin στο Ινστιτούτο Παστέρ της Λιλ).

Με πληροφορίες από Wikipedia

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή