Στα χέρια του εφέτη ανακριτή Γ.Λέκκα το πόρισμα Ζορμπά για τα ομόλογα

ΠΑΣΟΚ: «Υψιστο καθήκον του κ. Καραμανλή, να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα»
Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2007 18:41
A- A A+

Στα χέρια του εφέτη ανακριτή Γιώργου Λέκκα βρίσκεται πλέον το πόρισμα της Επιτροπής Ζορμπά για την υπόθεση του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ.

Ερωτηθείς γιατί το πόρισμα δεν κατετέθη στη Βουλή, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών, Γιώργος Κολιοκώστας, αρκέστηκε να πει πως «όλα έγιναν κατά νόμον και κατά συνείδηση».

Τη δημοσιοποίηση του πορίσματος ζήτησε εκ νέου από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γ.Ραγκούσης.=:

«Εδώ και έξι μήνες, με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του κ. Γιώργου Παπανδρέου, έχουμε ζητήσει όλα τα στοιχεία, τα σχετικά με τα αμαρτωλά ομόλογα. Αυτό το οποίο διαπιστώνουμε είναι ότι όχι μόνο δεν παίρνουμε αυτά τα στοιχεία, αλλά ουσιαστικά ακόμα και η ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών, επελέγη κατά τέτοιο τρόπο, που αφήνει όλους να καταλάβουν ότι επελέγη με γνώμονα να κρυφτεί ακόμα και το πόρισμα Ζορμπά», υπογράμμισε ο κ.Ραγκούσης και πρόσθεσε:

«Θεωρούμε ύψιστο καθήκον του Κώστα Καραμανλή, να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που δεν δίνει, εδώ και έξι μήνες. Θεωρούμε ύψιστο καθήκον του κ. Καραμανλή, να πληροφορήσει τον ελληνικό λαό για το πόρισμα Ζορμπά».

«Αυτό το καθήκον μπορεί να μην ενδιαφέρει τον κ. Καραμανλή σε ό,τι αφορά το σκέλος που αναφέρεται στη Νέα Δημοκρατία και στο Κόμμα του, αφορά όμως την τιμή του πολιτικού κόσμου. Και θεωρούμε ύψιστο καθήκον του, αυτό ζητάει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εδώ και έξι μήνες, να δώσει όλα αυτά τα στοιχεία στη δημοσιότητα», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή